12 underbara idéer för riktiga sömnadsälskare: DIY-nåldynan

av Hilda Maria Morgan

30 Januari 2023

12 underbara idéer för riktiga sömnadsälskare: DIY-nåldynan
Advertisement

Som en klassisk kudde i de mest skilda former eller som ett tillbehör att knyta om handleden, att sätta på fingret eller monterad på en praktisk behållare, nåldynan är ett viktigt tillbehör i alla välutrustade sybehörslådor. När du syr är det faktiskt viktigt att ha ett föremål att sätta synålarna och knappnålarna på, för att förhindra att de tappas bort men också för att lätt få tag på dem när de behöv utan att sticka sig själv.

Det finns många idéer som kan implementeras om du vill skapa din egen gör det själv-nåldyna: du kan välja form, storlek, färg efter personligheten hos den som ska använda den och de är också utmärkta presentidéer som man sällan kommer på, men som säkerligen kommer att göra dem som tar emot dem lyckliga. Låt oss tillsammans ta reda på några intressanta idéer för en DIY-nåldyna.

1. Dyna

För de som tycker om tradition är idealet en klassisk dyna. Det är väldigt enkelt att göra en med vadderat tyg med vadd eller svamp, eventuellt dekorerad med en central knapp eller applikationer som pärlor eller blommor.

Advertisement

2. Nålkuddevas

För de mer praktiskt lagda, som gillar att hitta utrymmesbesparande lösningar och tillbehör som också är användbara för flera ändamål, kan en nåldyna göras på en glas- eller plastburk. Du kan använda glasburkar med sylt och konserver av grönsaker eller baljväxter eller burkar med barnmat eller till och med yoghurtburkar. I det här fallet kommer stoppningen att monteras på locket genom att det täcks in med tyg sedan kan man pynta burken med band, knappar, dekorationer och detaljer.

3. Kaffekoppar

Om du har kaffekoppar som du inte längre använder, släng dem inte: de kan bli underbara sytillbehör. Gör en nåldyna genom att limma fast kudden på koppen och koppen på kaffefatet. Den blir också användbar för att placera spolar av tråd, måttband, sax.

4. Armband

Detta är också en bra idé för praktiska människor, som alltid vill ha allt nära till hands. Med ett gammalt bälte, en trasig klocka eller ett tjockt gummiband, gör en handledsnålskudde. Snabbt och enkelt att göra och använda!

5. Ram

Även en fotoram kan bli en praktisk nåldyna; lim bara fast dynan direkt på insidan av fotoramen och låt torka.

Advertisement

6. Sytrådsspole

Vad sägs istället om att återvinna en gammal sytrådsspole? Du kommer att ge nytt liv till ett föremål som är avsett att slängas och du kommer att skapa ett mycket originellt tillbehör.

7. Symaskinspannband

Om du alltid vill ha din nåldyna redo när du använder symaskinen, gör ett band att knyta om symaskinen. Allt du behöver är lite färgat tyg, ett kardborreband för att fixera det hela och lite vadd eller svampstoppning.

Advertisement

8. Tekanna

Vad sägs om att gömma din nålkudde i en tekanna? Stäng bara locket för att säkra nålarna och stiften så kan du använda tekannan som en förvaringslåda för sytråd, måttband och sax du behöver under ditt arbete.

9. Symaskinsknopp

Om du inte vill överfylla din sybehörslåda kan du limma fast nåldynan direkt på symaskinens knopp. Den kommer alltid att finnas nära till hands och du behöver inte lägga undan den när jobbet är klart.

Advertisement

10. Äggkopp

Även en gammal äggkopp med en fin kudde kan bli en nålkudde.

11. Ringar

Med en gammal ring eller gummiband kan du göra en nåldyna att sätta på fingrarna.

Advertisement

12. Fjärrkontrollnåldyna

För den som älskar att sy sittande bekvämt i en fåtölj eller i soffan, gärna i sällskap med en bra film eller tv-serie, är den vinnande idén att förvandla armstödets fjärrkontrollhållare till en liten sybehörslåda: det gäller bara att sy dit en kudde på toppen och fylla fickorna med dina tillbehör och sedan är det klart.

Vilket projekt föredrar du för din nåldyna?

Advertisement