Parfymera huset: det enkla tricket för att parfymera ett rum med en tygtrasa

av Hilda Maria Morgan

27 Januari 2023

Parfymera huset: det enkla tricket för att parfymera ett rum med en tygtrasa
Advertisement

Att ha ett parfymerat hus är ett av största nöjena med att vara hemma. Det finns många möjligheter: sprayparfymörer, ljus, eteriska oljor, doftpinnpar, tvål, krita. Valet av metod kan göras utifrån ens preferenser, men också utifrån egenskaperna hos rummet som ska parfymeras, behovet av parfym men även årstiden.

Om du på våren kan parfymera miljön helt enkelt med ett gäng färska blommor, kan du faktiskt på vintern dra nytta av att slå på elementen för att parfymera ett rum; den vanligaste metoden är doftspridaren, som också håller luftfuktigheten konstant. Ändå finns det en enklare metod, som gör att du kan parfymera miljön med en tygtrasa. På TikTok finns det många tips på detta ämne, inklusive videohandledningen vi kommer prata om idag.

via @twinshomemeg

@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg är TikTok-kanalen av tvillingtjejerna Maina och Giada, där de två tjejerna delar med sig av intressanta knep och råd för ett hem som alltid är på topp. I en av dessa tutorials förklarar de en enkel och snabb metod för att parfymera husets rum med en enkel mikrofiberduk.

Metoden är så enkel att du kommer att bli förvånad över att du inte tänkt på det tidigare. Det räcker faktiskt att fukta en mikrofiberduk under rinnande vatten och vrida ur den ordentligt så att den inte droppar. Tillsätt nu några droppar parfymerat sköljmedel, din favorit. Gnugga duken väl för att sprida sköljmedlet över hela ytan.

Advertisement
@twinshomemeg

@twinshomemeg

Placera trasan på ett element som är på så kommer du märka hur rummet på ett ögonblick fylls av den läckra doften av ditt sköljmedel. Med denna metod kommer du alltid känna en god doft i hela huset, med möjlighet att ha olika dofter i varje rum. Om du föredrar ett mer naturligt alternativ kan du byta ut sköljmedlet mot droppar av eterisk olja på en tesked bikarbonat som du löser upp i lite vatten; alternativt kan du blanda eterisk olja med flytande Marseille-tvål.

Hade du någonsin tänkt på den här metoden? Se videon för mer information. Vilket sätt föredrar du för att parfymera ditt hem?

Advertisement