Julpynt med kreativ återvinning: du kan till och med använda trädgårdsredskap

av Hilda Maria Morgan

22 December 2022

Julpynt med kreativ återvinning: du kan till och med använda trädgårdsredskap
Advertisement

Alla som måste ta hand om en trädgård, hur liten den än är, vet att det verkligen är ett konstant arbete, för vilket du behöver ha en hel rad viktiga redskap till hands. Spadar, skyfflar och små spadar, krattor med mera är i själva verket de verktyg som du inte klarar dig utan i skötseln av grönskan, och hur tåliga de än är, kommer de till slut skadas och förlora sin funktionalitet.

Då kan du bestämma dig för att slänga dem, eller lägga dem åt sidan för att skapa pynt med en mycket originell och rustik smak. Så även vid jul kan du berika huset med personliga prydnadsföremål gjorda med kreativ återvinning, som de som föreslås nedan.

Advertisement

En trasig spade, även berövad pinnen, kan bli en väldigt fin och rustik juldekoration. Man kan till exempel måla den röd och sedan skriva något vitt på den med hjälp av mallar.

Advertisement

Och speciellt när det kommer till ganska stora spadar eller skyfflar kommer de att vara perfekta att dekorera även med decoupage: det finns tusen tryckta papper att välja mellan!

Du kan använda vilket trädgårdsredskap som helst om du dekorerar dem med gröna grenar och rosetter eller andra typiska julpynt.

Det är trevligt att använda även de fortfarande intakta spadarna, kompletta med handtag. Du kan hålla dem stående mot en vägg, i hallen eller också i ett hörn av vardagsrummet om du vill.

Med lite fantasi kan du även dekorera några trädgårdsskyfflar av den mindre sorten som används till små krukor och växter.

Advertisement

Det sägs att man inte nödvändigtvis måste vänja sig vid penslar och färger: det räcker med rosetter av tyg, raffia, klockor och olika prydnadsföremål.

Långa järnkrattor är ofta redan gjorda av grönmålat järn, så det är inte ens för mycket arbete att förvandla dem till en stiliserad julgran. För att dekorera den kan du ta hjälp av till exempel färgglada knappar! Eller kanske till och med målade flask-korkar i metall, garn-popoms och allt annat du kan tänka dig!

Advertisement

Även om man sätter ihop flera krattor får man väldigt fina små granar att fästa på någon dörr eller träpanel, eller till och med direkt på väggen.

Med spadarna fortfarande utrustade med ett handtag kan du skapa snögubbar.

Advertisement

Några frigolitkulor och det verkar som att spadarna har samlat en massa snö!

Istället för att slänga dina förstörda trädgårdsredskap, återvinn dem kreativt!

Advertisement