Gamla dörrar och fönster som juldekorationer: 11 originella idéer att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

25 December 2022

Gamla dörrar och fönster som juldekorationer: 11 originella idéer att inspireras av
Advertisement

Återvinning av gamla trädörrar och träfönster, såväl som bara fönsterluckor som inte längre är användbara, är en av de mest populära kreativa återvinningstrenderna: i själva verket låter det dig ge nytt liv till föremål som numera har förlorat sin primära funktion, och som annars skulle behöva slängas eller ta isär, och därigenom kan man ge dem en helt ny charm. Även när färgen flagnar, träet förstört, eller det saknas delar, kan dessa gamla armaturer bli dekorationer som kan göras personliga, även vid jul.

De kan alltså användas som stöd för girlanger och olika kompositioner, lutas mot väggarna, i husets hörn eller till och med utanför ytterdörren. Kolla in förslagen nedan.

Advertisement

Arrangerade i ett hörn av rummet kan de liva upp miljön med girlanger och ljus, och kanske till och med komplettera bakgrunden till granen.

Advertisement

Även de minsta, tunna eller korta är väldigt söta dekorerade med några grenar och kottar.

En gammal fönsterlucka som hänger på väggen kan bli panelen på vilken du sätter upp en julkomposition: gå loss med blad, kanske klockor, grenar med röda bär, rosetter av tartantyg med mera!

Du kan också varva kompositionerna med gröna kvistar av ormbunkar, eukalyptus eller andra växter som alltid är mycket populära inom inredning, på vintern men inte bara!

Du kan dra nytta av gamla fönsterluckor eller fönster, samt dörrar, även vid husytterdörren utomhus.

Advertisement

Om de ramas in av ljusslingor kommer de att vara supereffektfulla även på natten, nästan en magisk passage till en annan värld.

Om det är fönster eller gamla dörrar med glaspaneler kan du sätta dit julkort på dem, eller använda de olika lådorna för att komponera något ord.

Advertisement

Ett knippe grenar, med ljusslingor, en klocka: allt monterat på en gammal dörr. Enkelt, rustikt och bedårande.

Det finns också de som sätter upp den här typen av dekorationer utomhus, man kan placera dörrarna mot träd eller husväggarna.

Advertisement

Och det är aldrig en dålig idé att måla dessa gamla träfönsterkarmar röda!

Lite låtsassnö i hörnen på glaspanelerna, sedan julkulor och barr: det ser ut precis som fönstret i ett julbyhus.

God jul!

Advertisement