11 kreativa idéer för att återvinna glasspinnar och göra bedårande juldekorationer

av Hilda Maria Morgan

08 December 2022

11 kreativa idéer för att återvinna glasspinnar och göra bedårande juldekorationer
Advertisement

Av alla perioderna på året är julen den där vi troligast får lust att sätta oss på prov med något kreativt arbete: med anledning av denna högtid, ägnar även de som kanske inte har tid och ork att pynta huset genom att följa årstidernas gång några timmar åt att fundera över vilka prydnadsföremål och pynt de ska pryda sitt hem med. Bland ornamenten som aldrig misslyckas har vi julgranspyntet, eller på de julkompositionerna.

De kan göras med en myriad av föremål, speciellt om du har rätt idé att kreativt återvinna saker som du kanske redan hade hemma eller som du lätt kan få tag på. Du kan till exempel återvinna glasspinnar i trä, de där platta och tunna pinnarna som är lätta att limma och färga. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement
onelittleproject.com

onelittleproject.com

Superstiliserade julgranar: trots allt räcker en triangel för att frammana en sådan universell symbol, och sedan är det bara att välja och frossa i färger och dekorationer.

Advertisement
thehousehouse.com

thehousehouse.com

Tänk om julgranarna inte var de som skulle hängas upp utan sådana att användas som prydnadsföremål? Även dessa kan byggas med hjälp av glasspinnar.

En bedårande släde som bara behöver några pinnar, lim och färg. Det är väldigt trevliga projekt att göra även tillsammans med barn.

Om du jobbar med simpla former kan du göra renformade dekorationer av en triangel av träpinnar.

thekeeperofthecheerios.com

thekeeperofthecheerios.com

En minipanel av glasspinnar sida vid sida, sedan lite fantasi med passande färger, och vips har du några pepparkakor att hänga upp, som inte kommer gå sönder.

Advertisement

Lite mindre vanliga, men alltid fina, är fönstren prydda med jultema: en trevlig idé för att hänga upp dekorationer.

I den kollektiva fiktionen är julen nästan alltid kopplad till vintern, och därför även till vintersporten. Därav idén till en prydnad i form av ett par skidor.

Advertisement

Färgglada stjärnor: precis som alla dessa prydnadsföremål är de lätta och lämpliga att hänga även på tunna grenar utan risk för att de böjas eller skadas.

Kransar på dörren är nästan ett måste till jul, varför inte använda dem till miniatyrdekorationer också?

Advertisement

Tomtenissarna, med sina knallgröna uniformer, kommer att ge huset glädje!

Advertisement