Stockar till juldekorationerna: inspireras av dessa 11 kreativa och enkla idéer

av Hilda Maria Morgan

19 November 2022

Stockar till juldekorationerna: inspireras av dessa 11 kreativa och enkla idéer
Advertisement

Julens magi består också av alla de dekorationer som fyller huset under högtiden. Varje detalj bidrar till en icke upprepbar atmosfär, och ibland är uppsättningen av pyntet en tradition för att spendera tid på ett kreativt sätt med nära och kära, eller så hjälper det oss helt enkelt att spendera julperioden på ett mer innerligt sätt.

Alltså funderar vi på hur man kan dekorera huset med pynt, samansättningar, bordsdekorationer, julgranar och så vidare. Det finns tusen idéer att använda sig av och några, riktigt fängslande, kan uppnås med bara trästockar, även de som ska brännas i kaminen. Ta en titt på förslagen nedan.

Advertisement

Några grenar och stammar, lite lim (eller kanske du kan använda dig av borr och skruvar), en röd rosett och färgglada knappar: det är inte svårt att skapa renar att placera hemma eller utanför ytterdörren!

Advertisement

En modern och elegant idé, för en komposition som även kan göras snabbt: en fin metallbehållare, till exempel en hink, några vedträn (de med vit bark är väldigt effektfulla, men andra är också fina), några gröna kvistar och sedan lampor placerade längst ner.

Ta fram motorsågen och skär några grenar i sned vinkel, och sedan fram med penslarna och färgen för att måla ansikten på dessa stiliserade jultomtar.

En träskiva som bas och några vertikala vedträn, urholkade för att kunna sätta in värmeljus: det är en perfekt bordsdekoration för julen.

Och varför inte kapa en stock i tjocka skivor, med vilka du sedan kan skapa en väldigt fin "snögubbe" som aldrig riskerar att smälta?

Advertisement

Med liknande tekniker kan du skapa många riktigt bedårande karaktärer och kompositioner!

Vid ingången till huset, men också i ett hörn inne i ett rum, ett knippe raka stammar, sammanfogade med en stor rosett i nyanser av rött (eller andra du gillar) och sedan berikade med löv och barr. En enkel idé med en rustik stil.

Advertisement

En stock lite planad på ena sidan, så att den kan ställas på en hylla och sedan urholkas på motsatt sida för att ge plats för ljus. Här är en annan bordsdekoration att försöka replikera.

På spiselkransen, eller någon annan bred hylla i sikte, skulle en bunt av stockar sammanfogade med band och blad vara en enkel dekoration att göra och till och med ta demontera i slutet av högtiden.

Advertisement

Flera grenar av björk, eller andra träd med vit bark, som står mitt i lyktor. En härlig blandning av modernt och rustikt.

Och med kvistar skulle du även kunna sätta ihop många olika modeller av julgranar, av rätt storlek för ditt hem.

God jul!

Advertisement