Disksvampar: ta reda på hur många andra sätt de är användbara på i huset

av Hilda Maria Morgan

27 December 2022

Disksvampar: ta reda på hur många andra sätt de är användbara på i huset
Advertisement

Det finns tusen utgifter att göra dagligen, varje vecka eller månad för att förse huset med allt det behöver och hantera tusen dagliga eventualiteter, och ibland leder allt detta, förutom att det innebär en avsevärd utgift, också till förbrukningen av mycket energi. Av denna anledning, där det är möjligt, är det smart att hitta en mångsidig lösning, det vill säga föremål och tillbehör, eller till och med rengöringsmedel, som kan användas på många olika sätt.

En av dessa föremål är disksvampar, de som har en mjuk del och en slipande del, av vilket märke vi än föredrar: förutom att diska för hand är de faktiskt också användbara på andra sätt i huset. Låt oss ta en titt på några av sätten nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • För att rengöra alla andra ytor i huset också: i badrummet och runt om i huset fungerar de utmärkt, så det kanske är värt att köpa ett stort paket av dem istället för många olika typer!
  • I kylskåpet: disksvamparna kan hjälpa till att kontrollera fuktighetsnivån inuti kylskåpet, för att lyckas bevara olika livsmedel längre. För att de ska göra detta på bästa möjliga sätt är det alltid lämpligt att placera de olika matvarorna i de lämpligaste behållare eller med plast- eller aluminiumfolie beroende på typ av mat, för att förhindra att något droppar och förorenar resten av produkterna som förvaras i apparaten. Efter det behöver du bara lägga in en eller två disksvampar i lådan, nya, steriliserade och perfekt torra disksvampar.

    Det finns också de som föredrar att lägga in en disksvamp (kanske till och med bara hälften) i behållarna med frukt och grönsaker.

    Dessutom, om du tillsätter några droppar vinäger på själva svampen placerad i kylen, hjälper det dig att undvika dålig lukt och förhindrar att mögel bildas.

  • I tvätten: om du vill ta bort så mycket hund- och katthår som möjligt från dina kläder under tvätten, lägg in en eller två rena svampar i tvättmaskinen tillsammans med kläderna, så kommer de att fånga upp det mesta av det!

  • Använd dem som ett magiskt DIY-suddgummi: koka två eller tre tum vatten i en medelstor kastrull, häll i en halv mugg aktivt syreblekmedel och rör om. Ta på dig värmebeständiga handskar, släng ner svampen i vätskan och pressa den så att den blötläggs i blandningen. Krama ur den igen för att tömma överflödig vätska så får du ett magiskt suddgummi som bör användas med handskar eller efter att det har svalnat.

  • För att tvätta fönsterkarmar: att rengöra fönsterkarmar är ofta väldigt obekvämt, men om du använder en gammal svamp, genom att göra ett snitt så att den vilar på ramen når alla skrymslen och vrår, blir det väldigt enkelt!

     

Hur många andra sätt använder du disksvampar på?

Advertisement