Tre saker vi glömmer att städa hemma: den här videon från TikTok påminner oss om det

av Hilda Maria Morgan

22 Augusti 2022

Tre saker vi glömmer att städa hemma: den här videon från TikTok påminner oss om det
Advertisement

Hushållsstädning är en tråkig och tröttsam men nödvändig syssla. Vi får ofta beväpna oss med en kvast, trasa, mopp och hink med vatten, även när allt vi vill är att lata oss i soffan i gott sällskap.

Men det finns saker vi alltid glömmer, även i den djupgående årstidsstädningen, när vi vänder ut och in på strumporna och ger oss ut på en smutsjakt utan motstycke. Ändå är det viktigt att vara uppmärksam på detta också, för att rengöra dem gör vårt liv enklare och trevligare.

TikToker @livecomposed påminner oss om 3 rengöringar som är grundläggande och förklarar varför. Läs vidare för att ta reda på vilka de är.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement

Kylslingorna

Kylslingorna

@livecomposed/TikTok

När vi kommer ihåg våra kylskåp är det oftast städningen av insidan som vi sköter. Detsamma gäller luftkonditioneringsapparater. Räck upp handen om du någonsin har tänkt på att titta på serpentinerna också. Och vilka av oss har ens upptäckt dem? Naturligtvis är det svårare med inbyggda kylskåp, men om spolarna är nåbara skulle det vara värt att besöka dem med ett dammsugarmunstycke i händerna. Det kommer att hjälpa till att förbruka mindre elektricitet och även undvika större fel på apparaten.

Advertisement

Utrymmet under toalettstolen

Utrymmet under toalettstolen

@livecomposed/TikTok

När vi städar badrummet ser vi till att vi har sprayat en desinficeringsprodukt på alla tillgängliga ytor och att allt i slutet av vårt arbete är helt rent och glänsande. Men är vi verkligen säkra att vi kommit åt allt? Hur många gånger har du tagit bort toalettsitsen för att rengöra utrymmet under också? Prova det, du kommer att se att ditt badrum kommer att lukta godare!

Kranens jetbrytare

Kranens jetbrytare

@livecomposed/TikTok

Oavsett om det är i badrummet eller i köket, rengörs våra kranar vanligtvis ganska ofta, för att undvika kalkavlagringar och smutsfläckar. Men vi kommer aldrig ihåg att kalksten kan lura var som helst, även i jetbrytarna. Så låt oss komma ihåg att nästa gång vi rengör våra kranar, även skruva loss jetbrytarna och doppa dem i en lösning av ättika eller citron och bikarbonat. Vattentrycket kommer också att bli mycket bättre.

Kommer du ihåg att rengöra på dessa ställen? Se denna TikTok-video för att se hur!

Advertisement