Bokslukare? 8 utmärkta presentidéer att inte missa

av Hilda Maria Morgan

03 Januari 2023

Bokslukare? 8 utmärkta presentidéer att inte missa
Advertisement

En bra bok är ofta den bästa följeslagaren i många olika situationer och ögonblick i livet, och var och en av oss har en favoritgenre att ta sin tillflykt till i stunder då vi är lediga, eller när vi vill fördriva tiden när vi sitter i något transportmedel. Oavsett hur bekväma digitala läsare är, så har pappersböcker alltid en obestridlig charm. Och det finns berättelser, eller manualer och essäer, som du bara inte skulle kunna njuta av på samma sätt om du inte kunde bläddra igenom dem och kanske till och med skriva anteckningar i dem.

Alltså finns det för bokälskare en hel serie tillbehör och prylar som är användbara, ibland oumbärliga, som visar sig vara utmärkta presentidéer, som de du ser nedan.

Amazon

Amazon

Älskar du Harry Potter? Det är svårt att inte bli fängslad av en av vår tids mest skickligt uppmålade magiska världar.. Så hur skulle någon kunna motstå ett bokmärke i form av Hedwig uppflugen på en hög med böcker?

Advertisement
Amazon

Amazon

Sedan när böckerna blir fler på hyllorna blir det oundvikligt att behöva ställa dem i ordning, också för att ge rummet ett snyggare utseende. Och då kommer bokstöden väl till pass, som i sin tur kan vara riktiga inredningsunderverk, som dessa miniatyrvärldar, med diorama att bygga upp och sedan lämna bland böckerna, som magiska universum att utforska.

CasualCraftyCreation/Etsy

CasualCraftyCreation/Etsy

Hur många gånger har du inte kommit på dig själv med att hålla en bok öppen med bara ena hand? Med vissa volymer är det riktigt svårt. Då räddar sidhållare som hålls på plats med tummen dagen!

aliexpress.com

aliexpress.com

Om du börjar utforska bokmärkenas värld kommer du att hitta tusen olika otroligt fina idéer, som den här i form av ett Loch Ness-monster som navigerar genom sidorna!

LAtelierDeGalou/Etsy

LAtelierDeGalou/Etsy

Om du har för vana att bära med dig böcker överallt, även i kollektivtrafiken, när du reser och i allmänhet i väskor fulla med många andra föremål, är det aldrig en dålig idé att förvara dem i en speciell ficka. Du kan hitta många på nätet, men de som kan sy kan göra fantastiska även för hand!

Advertisement
Amazon

Amazon

Magnetiska bokmärken: söta, färgglada och praktiskt taget omöjliga att förlora!

Amazon

Amazon

Om du vill visa dina böcker på ett konstnärligt sätt, prova några hyllor med en mer sofistikerad design. Den här med de sneda omväxlande hyllorna påminner om ett träd!

Advertisement
Amazon

Amazon

För dig som konsulterar många tunga manualer, eller använder kokböcker – men även surfplattan! - då är ett bokställ ett mycket bekvämt tillbehör, och det finns även supertåliga men lätta sådana som kan placeras var de än behövs.

Vilka är dina favorittillbehör?

Advertisement