Ha kul med barnen och gör låtsassnö hemma med bara två ingredienser

av Hilda Maria Morgan

19 December 2022

Ha kul med barnen och gör låtsassnö hemma med bara två ingredienser
Advertisement

Jullovet får oss alltid att tänka på snölandskap och snögubbar, även om inte alla bor på platser där dessa scenarier blir verklighet i slutet av året. Så om du ville leka med lite snö för att modellera personliga snögubbar och många andra former fast det utomhus inte finns några spår av snö någonstans, hur kan man göra då? Det betyder inte att du inte kan njuta av detta nöje!

Faktum är att det finns en väldigt enkel och jättesnabb metod till praktiskt taget ingen kostnad alls för att skapa låtsassnö med bara två ingredienser som vi med största sannolikhet redan har hemma. Läs vidare för att få veta mer.

via @mrs.b.tv/TikTok

Advertisement
@mrs.b.tv/TikTok

@mrs.b.tv/TikTok

Det är en mycket populär metod för alla som vill ha kul och pyssla med barnen, och det förklaras också i en snabb tutorial av @mrs.b.tv på TikTok.

Allt som behövs är:

  • Natriumbikarbonat;
  • Hårbalsam.

Självklart behöver du också en behållare att blanda det i: en tallrik kan räcka, eller kanske en större skål om du har allvarliga avsikter eller om det finns många barn att underhålla.

Som du också kan se i videon på TikTok tar det verkligen ett ögonblick att förbereda denna låtsassnö.

Om du vill öka doserna, behåll dessa proportioner (6 matskedar bikarbonat för varje sked balsam), men ingenting hindrar dig från att öka balsamet eller bikarbonatet lite för att experimentera med olika konsistenser. Enligt vad som garanteras av TikTokern är denna formel dock den som låter dig forma objekt utan att de smulas sönder på ett ögonblick.

Det är säkra ingredienser, och balsamet luktar ofta dessutom gott, men se till att det är ett färglöst balsam, annars tappar du önskad effekt. Dessutom, eftersom det är en icke-ätbar produkt, är det alltid bättre att hålla denna låtsassnö borta från räckhåll för yngre barn.

Redo att leka med hemmagjord låtsassnö?

Advertisement