En gammal t-shirt som du inte längre använder? Du kan förvandla den till ett kuddfodral utan att behöva sy alls

av Hilda Maria Morgan

02 Januari 2023

En gammal t-shirt som du inte längre använder? Du kan förvandla den till ett kuddfodral utan att behöva sy alls
Advertisement

T-shirts är en del av allas garderob: ett plagg med en väldigt enkel form men som kan användas till tusen olika stilar och dessutom berätta mycket om oss. De är faktiskt den typ av plagg som bäst lämpar sig för att dekorera med text och bilder, så ofta är det favoritprodukten för många företag, den kan vara en rese-souvenir, den kan används praktiskt taget vid varje tillfälle, från vilken outfit som helst, inklusive eleganta sådana, till pyjamasen vi sover i.

Därför kan det hända att vi råkar hitta några T-shirts i garderoben som vi inte längre använder, men som vi verkligen tycker om: vi behöver dem inte där då de bara tar upp plats i lådorna, men vi vill inte göra oss av med dem heller. En utmärkt kompromiss för att fortsätta använda dem utan att bära dem är att förvandla dem till ett örngott som vi pyntar huset med.

Du behöver inte sy något, du behöver faktiskt bara:

  • En T-shirt
  • Prydnadskudde
  • Sax
  • Tuschpenna (eller sykrita)
  • (valfritt) synålar och tejp, eller något tungt föremål

Proceduren för att göra detta är egentligen väldigt enkel, som du också kan läsa dig fram till här.

1.       Välj en kudde, vanligtvis en fyrkantig sådan, som är bara några centimeter mindre än framsidan av den valda T-shirten.

2.       Utrusta dig med en tuschpenna, en permanent eller de för tyg är bra. Om du har sömnadskritor fungerar de också jättebra.

3.       Lägg ut t-shirten på en arbetsyta, var noga med att ta bort eventuella veck. Om det hjälper, använd vikter eller tejpbitar för att hålla tyget spänt. Dessutom, för att vara säker på att t-shirtens två kanter matchar perfekt, kan du ta hjälp av nålar (placerade på kanterna), för att hålla ihop dem.

4.       Placera kudden i mitten av t-shirten.

5.       Med markören eller kritan, spåra konturerna av kudden, men med lite extra marginal: överväg att lägga till minst 3 eller till och med 5 cm på varje sida. Detta kommer att resultera i en större kvadrat än kudden.

6.       Se till att nålarna håller t-shirten på plats utan att göra att de två kanterna hamnar fel och klipp av båda sidorna av t-shirten samtidigt efter att du precis ritat.

7.       Var alltid noga med att hålla de två rutor av tyg som just erhållits väl i linje, börja göra snitt på varje sida för att skapa fransar som är ett par cm breda och som är lika långa som överskottet av kvadraten i jämförelse med kuddens faktiska mått.

8.       När du är klar, separera de två tygbitarna och placera kudden på insidan av det som brukade vara baksidan av t-shirten.

9.       Täck kudden med den andra biten, så att framsidan av t-shirten är mot utsidan.

10.   Börja knyta varje frans av den övre fliken i par med motsvarande flik av det nedre tyget, och sakta kommer du att stänga de två sidorna av tyget runt hela kudden.

Advertisement

Projektet är verkligen enkelt och snabbt, och resultatet blir supersött! Det är också väldigt enkelt att ta av och sätta tillbaka detta handgjorda örngott varje gång du vill tvätta det!

Har du redan testat att skapa kuddfodral på detta sätt?

Advertisement