Barnens jul: 10 roliga pyssel för de små att göra

av Hilda Maria Morgan

19 December 2022

Barnens jul: 10 roliga pyssel för de små att göra
Advertisement

Julen är som vi vet en högtid som de flesta gillar. Atmosfären, presenterna och julpyntet har kraften att få nästan vem som helst på gott humör. Detta gäller ännu mer för barnen.

För dem verkar det vara högtiden par excellence. Och bara de kan känna den sanna julstämningen med autenticitet och glädje. Att underhålla dem med pyssel och aktiviteter som refererar till jultemat kan på så sätt vara avkopplande och roligt för både dem och de vuxna.

Oavsett om du är föräldrar, mor- och farföräldrar, farbröder eller moster, lärare eller pedagoger kommer det att bli ett sant nöje att följa med barn i de kreativa aktiviteterna till jul. Här följer några roliga och originella idéer att replikera tillsammans med de små.

Advertisement

För att skapa enkla men verkligt originella julkort behöver du bara färgad kartong, engångsdisketter i bomull och några andra detaljer som enkelt kan införskaffas var som helst. Du kommer att få fantastiska kort med söta snögubbar på nolltid.

Advertisement

En annan enkel men effektiv idé för ett supersött julkort är att dekorera det med färgglada knappar. Exemplet på bilden föreställer en riktigt söt stiliserad ren, som även de små helt säkert kommer att tycka om.

Julkransen är ett måste under den här perioden. För att göra en med barnen kan du skapa formen från en färgad papperstallrik eller en som du färglägger, som de kan fästa sina favoritdekorationer på.

Och varför inte prova att göra låtsasljus? Med kartong, sugrör och toalettpappersrullar är det superenkelt.

Snögubben är ett av de mest återkommande julämnena, särskilt i barnpyssel, som vi redan har sett ovan. Polystyrenkulor av olika storlekar, som ska sätts samman och fogas ihop, skulle kunna ge dig stor tillfredsställelse i denna mening.

Advertisement

En annan typ av krans kan göras genom att sammanfoga flera händer som erhålls genom att rita och klippa ut formen på barnens händer. Arbetet kommer att vara roligt, exklusivt och personligt.

Och med samma metod kan du enkelt göra en underbar julgran med händer. Det är en mycket trevlig idé att omsätta i praktiken, till exempel för en klass eller en annan barngrupp, för att uppleva sammanhållning, grupparbete och att dela något.

Advertisement

För otroliga julklappar kan du dekorera helt vanliga papperspåsar, till exempel som en ren, som på bilden ovan.

Och för de små, som kanske går på förskolan, kan idén att rita formen på karakteristiska polkagrisar med ett finger doppat i färg och sedan klippa ut det vara en fantastisk kreativ lösning.

Advertisement

Slutligen föreslår vi några underbara dockor med jultema skapade med rullarna från toalettpapperet och fleece-tyg. Att skapa dem kan vara väldigt roligt.

Du måste bara involvera de små i tusen fantastiska skapelser. Ni kommer att ha så roligt!

Advertisement