Kokosolja och vinäger för att ta bort repor från bilen: fungerar det verkligen?

av Hilda Maria Morgan

14 December 2022

Kokosolja och vinäger för att ta bort repor från bilen: fungerar det verkligen?
Advertisement

Repor på bilens kaross är mycket irriterande och vi önskar att de aldrig skulle uppkomma på våra fordon. Tyvärr är det dock vanligt att upptäcka nya repor om vi använder bilen ofta, särskilt i stan. Och den resulterande ilskan är oundviklig, särskilt om orsaken till skadan beror på tredje part.

Men finns det något sätt att ta bort reporna från karossen? Det beror självklart på repans djup, men vissa försök kan göras. Det finns speciella slippastor på marknaden som är framtagna för detta ändamål, men om du inte vill köpa dem finns det också fler hemgjorda lösningar. TikTokern @cleaningwithgabie förklarar en.

via @cleaningwithgabie/TikTok

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

I sin TikTok-video berättar @cleaningwithgabie om att ha upptäckt ett nytt botemedel för att ta bort repor från karossen på sin bil och bestämmer sig för att prova det live. För att göra @cleaningwithgabies anti-rep huskur, blanda lika delar flytande kokosolja med vit alkoholvinäger. Efter att ha blandat dem, provar hon att applicera dem på bilens kaross, på några repor som hennes hund lämnat, med en pappershandduk.

Efter passagen av föreningen verkar karossen som ny igen, vilket gör den unga kvinnan förvånad över det utmärkta resultatet som erhållits.

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

Bland kommentarerna sa vissa användare att detta botemedel bara fungerar för att kamouflera dem och dess effekt bleknar efter den första tvätten efter applicering. En annan sa istället att pappersservetten skulle ha lämnat fler repor och att man för att undvika detta besvär bör använda en mjuk mikrofiberduk. För en mer effektiv huskur kan du istället prova tandkräm: dess lätt nötande verkan gör den mycket lämplig för att ersätta den nötande anti-rep-pastan och låter dig använda rengöringspasta även för att ta bort små repor, utöver att ta bort smuts från änderna och att förnya bilens strålkastare.

Kom ihåg att bilen alltid ska tvättas innan du går vidare med borttagning av repor och att dessa medel endast är effektiva vid mindre skador. Se videon för att se resultatet! Vad säger du, skulle du också vilja testa?

Advertisement