Pynta ditt hem till en låg budget: skapa underbara dekorationer till (nästan) noll kostnad

av Hilda Maria Morgan

21 November 2022

Pynta ditt hem till en låg budget: skapa underbara dekorationer till (nästan) noll kostnad
Advertisement

Hur bra vore det inte att kunna temapynta huset oavsett årstid? Och hur mycket tillfredsställelse skulle det inte ge att ha gjort dekorationerna själv, eventuellt genom att ha återvunnit simpla gamla föremål som vi redan hade hemma eller genom att köpa dem billigt i någon av de där kedjebutikerna som säljer allt till väldigt låga priser? Med lite skaparlust och mycket kreativitet finns det många underbara projekt som vi kan genomföra till nästan ingen kostnad alls för att göra våra hem mer välkomnande.

Idag berättar vi med hjälp av TikTokern Jadriana Soard hur du kan göra ett underbart höstpynt med enkla föremål som du kan hitta i ditt kök eller i vilken hushållsbutik som helst.

via @life_at_the_coop/TikTok

Advertisement

1. Material

1. Material

@life_at_the_coop/TikTok

För att göra detta enkla pynt behöver du väldigt få material, som vi är säkra på att du lätt kan hitta var som helst:

  • ett smörfat i plast;
  • tre små saltbehållare av glas;
  • matt vit tempera;
  • svart tempera;
  • en bred pensel;
  • en liten temperapensel med fin spets;
  • vinyllim;
  • torkade ax av vete för dekorationer.

Har du allt du behöver nära till hands? Då är du redo att sätta igång!

Advertisement

2. Tillvägagångssätt

2. Tillvägagångssätt

@life_at_the_coop/TikTok

För att göra denna dekoration krävs verkligen bara väldigt enkla steg.

Börja med att ta smörfatet och saltkaren och lacka dem med matt vit tempera med den stora penseln. När färgen är torr kan du dra små drag med den svarta färgen med den finspetsade borsten för att ge föremålen ett lite mer shabby-aktigt utseende som är typiskt för shabby chic inredning.

När den svarta färgen också är torr är det dags att montera ihop bitarna av din dekoration: limma fast smörfatet och använd den som bas för att limma dit saltkaren. Ta sedan dina torkade veteax och placera dem i saltkaren som om de vore vaser.

3. Slutsats

3. Slutsats

@life_at_the_coop/TikTok

Din dekoration är nu redo att visas upp! Se hela videohandledningen av @life_at_the_coop på TikTok för att se hela processen och beundra resultatet som du kommer få. Detta pynt kan göras under vilken årstid som helst, helt enkelt genom att ersätta veteaxen med andra föremål som är representativa för säsongen du vill fira: en blommande kvist för våren, mogen frukt för sommaren (du kan till exempel limma dit frukt på pinnar som ett spett), snögubbar av polystyren eller kottar och bär med snöspray för vintern.

Som du kan se är möjligheterna oändliga för dem som vet hur man använder sin fantasi: vad väntar du på, sätt igång att skapa din!

Advertisement