Ett litet badrum att möblera? 8 idéer för att göra det snyggt och funktionellt med en liten budget

av Hilda Maria Morgan

17 November 2022

Ett litet badrum att möblera? 8 idéer för att göra det snyggt och funktionellt med en liten budget
Advertisement

Badrummet är den del av huset som mest behöver tas om hand och hållas i ordning av hygieniska och organisatoriska skäl. Och dessutom, eftersom ögat också vill ha sin del, ger inte majoriteten upp en viss estetik och finess gällande inredningen.

Att ha båda dessa tillstånd, eller till och med bara ett av dem, är svårt när det finns lite utrymme tillgängligt. Och alla har inte en sådan ekonomisk tillgänglighet att de går med på att spendera mycket på specialtillverkade möbler eller dyra inredningstillbehör som löser problemet. Det uppstår därför ett behov av att hitta kompromisser och ekonomiska men effektiva lösningar som är lämpliga för att förbättra små utrymmen.

Här kommer därför några giltiga lågprisidéer för att göra små badrum funktionella och fina.

Advertisement

En gammal ommålad trästege kan med ytterst lite bli en möbel med hyllor som har den fördelen, genom att vara smal, att den kan placeras praktiskt taget var som helst, även bakom toaletten.

Advertisement

Vilken trämöbel som helst som matchar handfatets höjd kan skäras ur i mitten för att passa perfekt till själva handfatets botten. Även att låta en snickare göra det, ett arbete av det här slaget kostar säkert mycket mindre än att köpa en badrumsmöbel eller att få en skräddarsydd, är en lösning som inte har något att avundas dyrare och klassiska badrumsmöbler.

Flätade korgar upphängda som hyllor är en billig men verkligt originell och söt platsbesparande idé. Och du kan lägga vad du vill i dem.

Det finns ingen anledning att spendera stora pengar för att organisera smink och penslar och hålla ordning på dem. Att göra DIY-behållare av glasburkar eller annat material är superenkelt.

Genom att klä in en låda med snöre eller rep kan du få praktiska och mycket speciella förvaringsbehållare, idealiska för att organisera utrymmen, till en obetydlig kostnad.

Advertisement

Lastpallen är en annan stor klassiker av ekonomiska, ekologiska gör-det-själv-möbler. I det här fallet är det en mycket användbar idé att göra den till en smal och funktionell toalettpappershållare för vilket utrymme som helst.

Även flätade korgar (förutom att de kan bli till hyllor som vi har sett ovan) kan vara väldigt praktiska och eleganta behållare för att optimera utrymmet i badrummet.

Advertisement

Och så finns det klassiska plastbehållare, som kan köpas praktiskt taget överallt och till ett lågt pris. Det är en lite mindre ekologisk idé än de andra vi har illustrerat, men ekonomiskt fördelaktigt och mycket effektivt för att få ut mer plats.

Har du någonsin provat någon av dessa lösningar?

Advertisement