Drömmer du om ett superorganiserat kök? Det här är de 16 viktiga produkterna för att få ett

av Hilda Maria Morgan

11 November 2022

Drömmer du om ett superorganiserat kök? Det här är de 16 viktiga produkterna för att få ett
Advertisement

Köket är ett av rummen i huset där vi tillbringar större delen av vår tid, det är lite hjärtat i våra hem, där vi inte bara utför de flesta av våra vanliga aktiviteter, utan där vi uttrycker vår kreativa sida genom att laga mat med vilken vi tar hand om våra nära och kära. Just därför är det viktigt att miljön är organiserad på bästa möjliga sätt, för att vi ska känna oss mer tillfreds och för att underlätta för oss i vardagen.

Det finns flera saker vi kan göra för att få vårt kök mer organiserat och dessa 16 produkter kommer säkert att hjälpa oss. Låt oss ta en titt på dem tillsammans.

Advertisement

1. Bestickbricka med fack

Bestickslådan är ofta väldigt kaotisk: när det är dags att laga mat eller duka slösar man alltid bort en massa tid på att leta efter rätt bestick och redskap. En bestickbricka med fack gör att du kan hålla lådan snygg och påskynda tiden.

Advertisement

2. Hyllorganisatör

Vad sägs om att organisera hyllorna i dina skåp bättre för att förvara grytor, lock och tillbehör optimalt?

3. Behållare för te

Om te är din grej, kan du hitta ett bättre sätt än deras besvärliga lådor att förvara dem på: oavsett om det är stängda askar, lådor eller små öppna hyllor, finns det många tepåsbehållare att välja bland för att hitta sin egen favorit.

4. Skjuthylla

Inget bekvämare än en utdragbar hylla för dina skåp; ännu bättre om de är indelade i fack!

5. Utdragbar hörnhylla

Hörnskåp gör att vi kan dra nytta av ett annars oanvänt utrymme för förvaring, men hur obekvämt är det inte att nå det vi har där? Med en utdragbar hylla är detta problem löst för alltid.

Advertisement

6. Hörnlådor

Om idén med den utdragbara hyllan inte verkar vara den mest lämpliga, varför inte dra nytta av hörnet i ditt kök med superbekväma lådor?

7. Skena för kastruller och stekpannor

Kastruller och stekpannor är vanligtvis staplade inuti våra skåp: föreställ dig ansträngningen att ta ut den längst ner i botten. Du kan rädda dig från denna möda med en skena: när du väl har hängt upp grytor och kastruller behöver du bara skjuta den fram och tillbaka för att få precis vad du behöver!

Advertisement

8. Dörrfack

För att spara utrymme och organisera det bättre kan du också använda dörrfack: upphängda med krokar eller fastskruvade gör de att du kan förvara redskap, skärbrädor, lock, hushållspappersrullar eller folie, men även matprodukter som kryddor eller konservburkar på ett ordnat sätt.

9. Ställ för glas och muggar

För att skydda muggar och glas från förödande fall, skaffa dig ett ställ som sitter fast under hyllplanen: inte bara kommer det att spara ditt glas och din keramik, det kommer också att göra det möjligt för dig att tjäna in utrymme!

Advertisement

10. Behållare under diskbänken

För en mer ordningsam plats under diskbänken, skaffa några behållare: enkla korgar eller hyllor hjälper dig att hitta det du behöver snabbare.

11. Behållare för plastpåsar

Plastpåsar invaderar numera våra hem och vi slutar oftast slutar det med att vi får helt fulla kökslådor eller -skåp. För att hålla ordning på påsarna, varför inte skaffa en behållare? Du kan hitta dem på marknaden redo att användas, men om du känner dig kreativ kan du göra en själv med en gammal plastbehållare, en tygpåse eller något annat du kommer på.

Advertisement

12. Rullhållare

Och alla rullar med aluminiumfolie, plastfolie, bakplåtspapper och hushållspapper då? Alltid redo att falla ner på huvudet varje gång vi öppnar skåpen! Förvara dem på ett mer elegant och ordnat sätt med en pappersrullehållare. Även i det här fallet kan du välja mellan de olika modellernamarknaden, men du kan också enkelt göra den själv. Det finns något för alla!

13. Behållare till kylen

ahfengyi.en.made-in-china.com

För att bättre organisera kylskåpet och undvika onödigt slöseri kan du förvara dina färska livsmedel uppdelade i praktiska genomskinliga behållare. Du kan också sätta etiketter på dem för att göra det lättare för hela familjen att hitta den mat de letar efter och för att lägga alla produkter på rätt plats.

Advertisement

14. Konservburksbehållare

Om du köper mycket konservburkar vet du hur svårt det är att hitta rätt arrangemang för burkarna. Du kan spara dig denna ansträngning med en speciell behållare, som kan köpas eller göras med några enkla material.

15. Dörrhylla

Har du någonsin funderat över att förvandla dina dörrar till riktiga hyllor? Oavsett om det är den i köket eller skafferiet, några fler hyllor kommer säkert att vara användbara att haka fast direkt i dörren!

Advertisement

16. Skena med krokar

Amazon

Slutligen kan skenan med krokar inte saknas. Upphängd över diskbänken eller spishällen, men även vid sidan av köksskåpen kan du använda skenor för att hänga upp redskap, kastruller, korgar till disksvamp och tvålkoppar, muggar, förkläden, handdukar och diskhanddukar.

Spring direkt till ditt kök för att studera hur du skulle kunna organisera det bättre!

Advertisement