Spendera mer för att sluta spendera: 5 föremål som är värda att investera i

av Hilda Maria Morgan

02 November 2022

Spendera mer för att sluta spendera: 5 föremål som är värda att investera i
Advertisement

Att kunna spara in på olika inköp är verkligen något som gläder alla, och det är alltid användbart att även använda en hel rad knep som hjälper oss att handla på ett intelligent och effektivt sätt, för att undvika slöseri eller onödigt utlägg. Men ibland, för att slippa till att ta till plånboken för tidigt, behöver man göra en extra förebyggande insats, det vill säga investera i föremål av överlägsen kategori och kvalitet, som kommer att hålla längre och ibland visar sig vara ännu mer kapabla att bevara vår hälsa, eller till och med våra lurviga vänners.

Här är 5 produkter som det rekommenderas att göra en liten investering i för att undvika bekymmer, utgifter och problem i framtiden.

Resväskor

Resväskor

seaboy8/Reddit

Det råder ingen tvekan om att de mest värdefulla resväskorna har oöverkomliga kostnader för de flesta, men att nöja sig med de billigaste till fyndpriser är inte ett framsynt val. Vi vet alla hur de hanteras slarvigt på resor, särskilt med flyg, och det är faktiskt inte ovanligt att hitta dem med trasiga delar. De billiga kommer att drabbas av detta mycket snart, ibland för snart. De kommer därför att vara bra för resor där vi själva flyttar dem, med bil, med tåg, men för långa resor där de är fullproppade i något lastrum är det troligt att du får en otäck överraskning när du väl kommer till din destination.

Advertisement

Vattenrenare eller filter

Vattenrenare eller filter

Creativo

Det är mycket sällsynt numera att ha kranvatten i hemmet som fortfarande är drickbart: det händer i väldigt få stadsområden, och oftare om du flyttar bort från städerna. Men det finns alltid ett problem med gamla VVS, eller kalk i vattnet. Och med vatten lagar vi mat, tvättar och städar. Alltså är det bäst att se till att det är så rent och hälsosamt som möjligt.

Djurmat

Djurmat

publicdomainpictures.net

Det räcker att göra någon snabb sökning för att upptäcka att djurfodervärlden döljer obekväma sanningar. Pålitliga produkter är få och dyra, men de hjälper till att undvika skyhöga veterinärkostnader. Och det bästa alternativet, som en kompromiss, är att vi själva lagar maten till våra vänner, genom att alltid följa instruktionerna från en pålitlig veterinär.

Kastruller och stekpannor

Kastruller och stekpannor

vacuous_comment/Reddit

En kvalitetskastrull eller stekpanna, förutom att de håller över tid, släpper inte ut skadliga ämnen i maten som tillagas i dem, och de förändrar inte heller smaken. Även i detta fall är det bra att göra lite research för att leta efter produkter som inte håller den lägsta kvaliteten.

Sportskor, sportkläder och utrustning

Sportskor, sportkläder och utrustning

Creativo

Ett par skor som passar för den typ av rutt som ska genomföras kan göra skillnaden, och inte bara när det gäller komfort och prestanda: det är en fråga om säkerhet (man undviker att halka så mycket som möjligt till exempel) och hälsa (återverkning på benen, särskilt ryggraden, är viktig). Och detsamma gäller alla kläder eller utrustning du använder till sport.

Vilka saker vill du inte spara in på?

Advertisement