Mopp för väggarna: upptäck den mest praktiska metoden att använda den med dessa trick som är superpopulära på TikTok

av Hilda Maria Morgan

15 Oktober 2022

Mopp för väggarna: upptäck den mest praktiska metoden att använda den med dessa trick som är superpopulära på TikTok
Advertisement

Väggarna i huset och alla andra vertikala ytor, som dörrar, blir också ofta smutsiga och måste rengöras. Men ibland undrar vi hur man gör det eftersom det intuitivt inte verkar vara en enkel eller lätt operation alls. Sedan en tid tillbaka har vi hört mycket om en mycket praktisk väggmopp som är perfekt anpassningsbar till alla typer av underlag, oavsett om det är kaklat eller inte. Det är en platt mopp, på vilken en tvättbar och återanvändbar mjuk trasa fästs.

Den som visar dess användning i en TikTok-video som har blivit viral är Azure MacCannell, som genom sin profil @livecomposed avslöjar tips om städning och hemorganisation. I synnerhet genom en särskild video visar hon, som även tillverkaren av moppen föreslagit, att den kan användas på två sätt.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

I den aktuella videon visar Azure MacCannell båda sätten att rengöra på, genom att ta en tidigare video, som blivit viral, och anger att tillverkaren av moppen skulle ha ingripit för att klargöra varför det vore fel att använda den på det sättet.

  • På tal om den första användningsversionen, det är den klassiska som innebär att moppen sänks ner i en lösning av vatten och ett lämpligt rengöringsmedel. Sedan kramas den ur och man för den sedan över väggar, kaklade väggar och vilken annan typ av tvättbar yta som helst.
  • I den andra varianten, å andra sidan, sprayas en speciell sprayprodukt på moppen, som kan ta bort smuts på en sekund. I videon sprayas alltså en sprayprodukt direkt på moppen som sedan direkt används på en dörr som till och med har lite klotter på sig. Direkt efter, efter några tag med moppen, blir dörrens yta helt vit igen. Det återstår att se om förklaringen beror på tygets och produktens synergistiska verkan. Resultatet är i alla fall verkligen fantastiskt.

För att bättre förstå hur väggmoppen fungerar (såvida du inte redan har använt den) och få en uppfattning om den verkliga effektiviteten av var och en av de två användningarna, kan du titta på videon på det ovannämnda kontot och experimentera med båda metoderna hemma hos dig. Ta dig tid att prova var och en av de två lösningarna.

Efteråt kan du säga till vilket lag du tillhör. Blötlägga eller spraya?

Advertisement