Konsten att klara sig: 10 vanliga föremål som du kan använda på alternativa sätt

av Hilda Maria Morgan

03 September 2022

Konsten att klara sig: 10 vanliga föremål som du kan använda på alternativa sätt
Advertisement

Vi är vana vid att köpa föremål och endast använda dem för det ändamål de är avsedda för, men har du någonsin tänkt på alla alternativa användningsområden som kan hittas av dem? Idag har vi allt vi behöver nära till hands, men det kan hända att vi behöver något och måste klara oss utan det. Då kan olika föremål av allmänt bruk, som oväntat blir redskap till konsten att klara sig, komma oss till mötes.

Vi har valt ut 10 objekt och deras möjliga alternativa användningsområden åt dig, låt oss ta en närmare titt på dem tillsammans!

Advertisement

1. Tandkräm till rengöring av föremål

Tandkräm är allestädes närvarande i våra hem som en grundläggande del av vår munhygien. Men visste du att den också är väldigt mångsidig? Den kan faktiskt användas för att ta bort kalk från strykjärnet, men också för att rengöra bilstrålkastare, ta bort repor från CD-skivor och fönster, ta bort imma från glas och speglar.

Advertisement

2. Gummisnoddar

Gummiband har många möjliga användningsområden: hoprullade på fingret kan de användas som ett sudd, fastsatta runt lock hjälper de oss att skruva av dem lätt, förda runt dörrhandtagen hjälper till att hålla dem från att stängas igen, på en färgburk kan de används för att stryka av penslarna. Men de är också väldigt användbara för att fixera locken på kastruller eller som bokmärken.

3. Durkslag

Om du har ett gammalt durkslag som du inte längre använder, släng det inte: det kan kreativt återvinnas och bli en underbar ljuskrona. Annars kan du göra fantastiska hängande planteringskärl av det.

4. Kastruller som planteringskärl

Behåll dina gamla kastruller: även de kan komma väl till pass som planteringskärl inom en inte alltför avlägsen framtid.

5. Trattljusstake

Om du vill skapa lite atmosfär men inte har en ljusstake hemma kan du använda trattar: de kommer att vara den perfekta ersättningen!

Advertisement

6. Kavelhanddukshållare

Din handdukshängare är trasig och du har inte tid att gå och köpa en ny? Använd en kavel! Hängande på väggen eller på en möbel ger den dig friheten att torka händerna utan att leta efter en handduk!

7. Nagellackborttagningssvamp

För en praktisk och snabb att använda nagellackborttagare, lägg en svamp i en burk och fyll den med nagellackborttagningslösning: att ta bort lacket från naglarna blir en barnlek!

Advertisement

8. Sladdklädnypor

Dina klädnypor förvandlas till snygga lösningar med detta lilla knep! Använd dem för att linda sladdarna så ser du att ordning blir enklare!

9. Burköppnarsked

Om du saknar en konservöppnare, ge inte upp middagen! Du kan ersätta den med en sked! Enkelt, snabbt och framför allt alltid tillgängligt!

Advertisement

10. Nyckelflasköppnare

Och hur är det med flaskor med korkar? Även dessa kan lätt öppnas utan flasköppnare. Använd bara en nyckel på dess plats: för in den i korken, vrid och lyft. Enkelt, som att dricka ett glas vatten!

Vilka föremål använder du på ett alternativt sätt?

Advertisement