3 hemligheter för att omedelbart ge ditt sovrum ett mer raffinerat utseende

av Hilda Maria Morgan

05 Oktober 2022

3 hemligheter för att omedelbart ge ditt sovrum ett mer raffinerat utseende
Advertisement

Hemmet är en egen värld som styrs av knep och hemligheter som ofta gör skillnad. Hemmiljön kräver förvisso omsorg, ordning och reda och ingenting kan lämnas åt slumpen. Men det finns små strategier och smarta idéer som kan påskynda vissa operationer och göra vårt liv enklare.

Ibland räcker det med små, till synes obetydliga försiktighetsåtgärder för att förbättra en miljö, vilket gör den mer ordningsam, raffinerad och till och med lyxigare med bara några få åtgärder. Det är vad man kan åstadkomma till exempel i ett sovrum.

via @mama_mila_/TikTok

Advertisement
@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

Hon visar det är TikTokern Chantel Mila, känd för att sprida innehåll om städning, styling och hemorganisation på sitt konto @mama_mila_. Skaparen visar, i en mycket intressant video, några enkla men geniala strategier för att ge ett sovrum ett omedelbart mer raffinerat utseende. Knepen som beskrivs är i princip 3 och vi sammanfattar dem kort nedan:

  • För att få lakanens veck att bli raka, fukta dem genom att spraya dem med vatten med en spraybehållare, när de redan är på madrassen. Vattnet kommer att torka vilket ger en perfekt strykning av lakanet och du behöver inte använda strykjärnet.
  • För att dölja alla typer av elektriska sladdar eller kablar kan du placera, på insidan av närmaste möbel, självhäftande krokar som de som används för att hänga handdukar och kökshanddukar. Strategiskt placerade i relativt dolda positioner kommer de att användas för att samla ihop sladdarna utan att trassla ihop dem och dölja dem.
  • Rengör varje yta noggrant för att ta bort smuts och damm och, när krimskrams och inredningstillbehör måste ställas i ordning, försök att följa tredjedelsregeln. För de som inte känner till den är det en regel som används inom fotografering för att fastställa proportioner. Helst är ett visst utrymme uppdelat genom tre tänkta vertikala och tre horisontella linjer som i sin tur skapar tre vertikala och horisontella sektioner. Detta gör det lättare att placera objekt på ett mer ordnat och proportionerligt sätt.

Kort sagt, med några enkla steg kan du revolutionera utseendet på ditt sovrum till det bättre. Om du är nyfiken och vill se dessa få men grundläggande 3 steg med egna ögon kan du titta på ovannämnda video, direkt på Chantel Milas profil.

Vad tror du? Tycker du att de verkar vara rätt tillräckligt bra strategier?

Advertisement