Vässa geniknölarna för att hitta briljanta lösningar på alla vanliga hinder, som dessa 9 personer

av Hilda Maria Morgan

04 Oktober 2022

Vässa geniknölarna för att hitta briljanta lösningar på alla vanliga hinder, som dessa 9 personer
Advertisement

När vi ställs inför ett hinder, hur obetydligt det än är, finns det de som fryser till is åtminstone för ett ögonblick, de som kringgår det genom att ignorera det, och de som bestämmer sig för att möta det, eventuellt genom att hitta en originell och kreativ lösning för att lösa problemet. Webben är full av sådana exempel, och ofta delar människor som har kommit på briljanta idéer, eller de som har sett dem, sina fynd på nätet.

Därför händer det också att man råkar stöta på knep och råd som gör att man drar på smilbanden, men också de som kan inspirera alla andra. Här är några av dem: vem vet om det finns något knep som du kan göra till ditt.

mrtb_joe/Reddit

mrtb_joe/Reddit

Hjulen på kontorsstolen går sönder, medan resten av den fortfarande är helt intakt och bekväm. Om du inte lyckas hitta hjul som är lämpliga att ersätta de förr med? Uppgradera till inlineshjul!

Advertisement
xXJuanSanXx/Reddit

xXJuanSanXx/Reddit

Det finns magiska dammsugare som rengör även minsta ludd, även från mattor. Men om du inte har en sådan kan du ta hjälp av skrapor.

pochexi/Reddit

pochexi/Reddit

Ska du ta en promenad, göra en utflykt eller en resa och är du rädd för att tappa dina AirPods? Utrusta dig själv med örhängen som alltid håller dem redo att användas!

klaraclarkk/Reddit

klaraclarkk/Reddit

För vissa är det en hädelse att dricka kaffe som kallnat eller till och med det som lagats dagen innan. Betyder det då att när det blir kvar måste det slängas? Det vore bättre att inte göra det! Och då kan du göra så här: när det är helt kallt, häll det i en isbitsform, ställ in i frysen och nästa gång du vill ha ett kallt kaffe eller någon dryck som matchar kaffesmaken kan du kyla den genom att använda de här kuberna! Annars kan de användas för att göra frappe!

Reddit

Reddit

Att kasta konfetti är en euforisk gest som kännetecknar många viktiga tillfällen, från bröllop till barnmaskerader (med mera!). Men traditionell konfetti, gjort av papper, är ett verkligt slöseri med resurser, såväl som en mardröm att städa upp, särskilt utomhus. Varför inte skaffa en hålslagare och göra ekologisk konfetti utan kostnad av löv? De kommer till och med att vara biologiskt nedbrytbara!

Advertisement
Reddit

Reddit

En annan idé för att bekämpa slöseri, och samtidigt spara mycket pengar: säg hejdå till hushållspappret som du snabbt kan städa med, och ersätt det med massor av tygtrasor, kanske till och med tagna från gamla tyger som är lämpliga. Och för att enkelt förvara dem kan du använda plastpåsehållaren!

catnip4sale/Reddit

catnip4sale/Reddit

Om du någonsin har behövt flytta taggiga växter som kaktusar vet du att det är ett svårt uppdrag där du verkligen riskerar att bli skadad. Någon har hittat lösningen: använd Hulkens händer!

Advertisement
IncomprehensibleHare/Reddit

IncomprehensibleHare/Reddit

Det finns katter som alltid skulle vilja vara ute på vift, medan ägarna inte vill leva i ångest medan de väntar på dem hemma. Och det finns också de som är så vana vid att hålla sig inomhus att de inte vågar sig ut. En sådan här löser båda problemen! Det är det lysande alternativet, för trädgården, till näten som stänger in balkongerna!

squidboots 9/Reddit

squidboots 9/Reddit

Att skära en hel svamp i skivor av samma identiska storlek med ett enda drag är möjligt; använd bara en äggskärare!

Vilka är de mest geniala lösningarna som du någonsin har kommit på?

Advertisement