11 fantasifulla förslag för att återuppliva heminredning med unika hyllor och skåp

av Hilda Maria Morgan

23 September 2022

11 fantasifulla förslag för att återuppliva heminredning med unika hyllor och skåp
Advertisement

Även om vi till detaljnivå kan studera arrangemanget av öppna eller slutna möbler som innehåller allt vi behöver i varje rum, är det mycket troligt att vi också kommer att behöva några hyllor eller öppna skåp för att placera många andra föremål, med utgångspunkt från böcker och användbara verktyg. Ibland, för att undvika att möblerna i ett rum blir för röriga och kvävande, är hyllor att föredra framför voluminösa möbler.

Nedan föreslår vi därför några fängslande idéer för hyllor med en annan design än den vanliga, eller som är monterade på ett lite mindre vanligt sätt, för att vara lite mer extraordinära. Kolla in dessa idéer.

Advertisement

Ibland, mer än själva modellen av hyllorna, är det arrangemanget som kan ge en gladare känsla till inredningen. Till exempel kan de monteras lite förskjutna eller i sidled.

Advertisement

Hexagoner är fortfarande väldigt populära inom inredningstrender och de dyker ofta upp som tillval även för hyllor och skåp, för att skapa riktiga bikupor på väggen.

En enda vägg, kanske tv-väggen, där hyllorna skapar geometriska former: det är en idé som kan uttryckas på tusen olika sätt.

I alla väggar, men också halvväggar, kan nischer skapas i gipsskivorna, de kan skapas i dina favoritformer och till och med dekoreras med olika nyanser inuti.

Vissa ultramoderna mönster är oändligt fascinerande i sin enkelhet.

Advertisement

Och hur vore det med en vägg där hyllor i murverk (eller till och med upphängda hyllor) korsade rektangulära hyllor i olika storlekar?

För en mer eklektisk stil i vintageutseende är soffborden och möblerna i antik stil, halverade och fästa på väggen, ett knep som inte lätt glöms bort.

Advertisement

Strukturerna gjorda av metallrör och trähyllor erbjuder också många kombinationer, vad gäller former och storlekar. Allt som kan anpassas till det utrymme som finns.

Om du av någon slump skulle vilja använda hyllan för växter, kan du också göra den med gamla lådor.

Advertisement

Rep och träskivor: ett system med hängande hyllor som även kan pryda en hel vägg, om så önskas.

Idén med att forma bokstäver med träskivor kan också vara väldigt trevlig, hyllorna kan fyllas med böcker och de föremål som du föredrar.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement