10 vanliga föremål och deras alternativa användningsområden: när konsten att klara sig skärper förståndet

av Hilda Maria Morgan

12 September 2022

10 vanliga föremål och deras alternativa användningsområden: när konsten att klara sig skärper förståndet
Advertisement

Ibland kan det hända att vi behöver ett föremål som vi inte har nära till hands eller som vi verkligen saknar i huset. Eller så kanske vi reser och inser att vi har glömt en väsentlig del av packningen. Innan vi ger upp, låt oss försöka tänka till: bland våra saker finns det säkert också ett föremål som lätt kan ersätta det vi behöver. Allt som krävs är lite uppfinningsrikedom och en god portion kreativitet för att hitta giltiga alternativ.

Vi hjälper dig i den här artikeln med 10 tips som verkligen kan vara nyckeln till att lösa ett problem.

Advertisement

1. Tandtråd

Om du är på resandes fot och inte har en kniv med dig, kommer du nästan helt säkert i alla fall kunna hitta tandtråd i din necessär. Du kanske inte känner till det, men den kan lätt användas för att skära mjuka livsmedel som ost eller frukt, som persikor eller aprikoser, pajer eller pastarullar.

Advertisement

2. Nagellack

Visste du att nagellack är ett bra substitut för lim? Om du skruven på dina glasögon lossnar och du inte har en skruvmejsel, räcker det med en flaska nagellack: för ett penseldrag på glasögats tempel nära skruven och låt det sedan torka. Och problemet kommer att vara löst!

3. Piprensare

Visst är det jobbigt när kläderna glider av galgarna och hamnar på golvet i garderoben! Det kommer inte hända dig igen tack vare detta geniala trick! Ta en piprensare och linda den runt ändarna på dina galgar: dina kläder kommer inte längre glida.

4. Näsdukslådor

När du är färdig med en låda med pappersservetter, släng den inte: du kan återanvända den som en behållare för dina plastpåsar! Äntligen blir påsarna perfekt ordnade istället för att fladdra runt i ditt hem.

5. Duschkrokar

Har du bytt ut ditt duschdraperi och är på väg att slänga det? Vänta lite: krokarna kan komma väl till pass. Hängande på galgar i garderoben blir de ett mycket värdefullt platsbesparande hjälpmedel för att hänga upp bälten, halsdukar, sjalar och andra tillbehör i din garderob.

Advertisement

6. Plastflaskor

Om du behöver hälla över något men saknar en tratt, återvinn en tom plastflaska. Den kommer att vara perfekt för detta ändamål.

7. Pooltuber

Har du gamla flytande tuber som används i simbassänger hemma och vet inte vad du ska göra med dem? Du kan klippa upp dem och använda dem i dina stövlar: de hjälper dem att hålla formen så att de inte skadas.

Advertisement

8. Tandborste

Gamla tandborstar kan förvaras och återanvändas för rengöring. De är mycket användbara för rengöring av skor eller för husstädning av små eller svåråtkomliga föremål, men också när du behöver gnugga för att ta bort smuts.

9. Sugrör i plast

Sugrör i plast är inte bara användbara för att hjälpa våra barn att dricka utan att bli smutsiga. Faktum är att de kreativt kan återanvändas för att lägga undan halsband och, om de klipps av, även armband. Faktum är att genom att föra in smycket inuti dem kan vi förvara det utan rädsla för att det trasslar ihop sig.

Advertisement

10. Dokumentklämma

Dokumentklämmor är superbekväma för att organisera och lagra dokument. Men inte bara. Om ditt skrivbord är fyllt med dator, modem, laddare, spelkonsoler och andra tekniska föremål utrustade med sladdar kan du förhindra att de trasslar in sig och samtidigt känna igen dem blixtsnabbt med hjälp av klämmorna! Fäst dem på skrivbordet, en för varje kabel: de hjälper dig att hålla dem uppdelade och ordnade.

Kände du redan till de alternativa användningsområdena för dessa föremål? Vilka andra använder du dig av?

Advertisement