9 fantastiska projekt för att kreativt förvandla IKEA-möbler

av Hilda Maria Morgan

27 Augusti 2022

9 fantastiska projekt för att kreativt förvandla IKEA-möbler
Advertisement

Möbeljätten IKEA:s möbler är kända överallt, och med sin ofta mycket enkla och linjära design, samt konkurrenskraftiga priser, kan de tillfredsställa behoven hos många typer av kunder med de mest olikartade smakerna. Det råder ingen brist på lysande exempel, online, på hur man kan utnyttja en IKEA-möbel på ett annat och oväntat sätt än det vanliga, så att en möbel som är avsedd att inreda ett rum blir fundamental i en helt annan miljö.

Ibland kan dock den väsentliga aspekten av den svenska jättens samlingar avskräcka en från att inkludera dem i heminredning. Det är dock ett hinder som lätt kan övervinnas: hitta bara rätt sätt att dekorera eller kombinera de olika delarna som köpts tillsammans och på så sätt förvandla dem till något unikt och perfekt anpassat till din stil.

Advertisement
hymnsandverses.com

hymnsandverses.com

Om det är färgen på möbeln som är problemet kan du alltid kontrollera om den naturliga träversionen, ej lackerad, finns i sortimentet. Faktum är att målningen av ett lager färg på en redan behandlad yta kräver en lång och noggrann förberedelse, medan det på trä som ännu inte är målat verkligen är en barnlek. Välj den perfekta nyansen för din inredning och du kommer få en skräddarsydd version av dina favoritIKEAmöbler.

Advertisement
thejpetite.com

thejpetite.com

Ett annat sätt att sätta en personlig prägel på dessa möbler är att klä in vissa delar av dem med tyg, tapeter eller annan lämplig typ av papper: det är det enkla tricket att förvandla vilken geometriskt formad bokhylla som helst till möbeln med en unik smak som passar perfekt till dina estetiska standarder.

muyingenioso.com

muyingenioso.com

Hur ofta ser du pallar och bord gjorda med träskivor? Du kan enkelt återskapa dem med den superbilliga MARIUS-pallen genom att fäst träet på den platta metallskivan som är ovanpå den.

ikeahackers.net

ikeahackers.net

En idé som de mer äventyrliga barnen kommer att älska i sitt sovrum: en våningssäng där man för att ta sig upp till toppen, förutom den "tråkiga" stegen, kan använda en klättervägg i miniatyr.

Var noga med att utföra alla försiktighetsåtgärder i ett projekt som detta: förstärk startstrukturen, fäst noggrant panelen (som också ska vara mycket robust) på själva strukturen och framför allt varje uttag på panelen. Bäst är att tillhandahålla en vadderad matta i botten för att dämpa eventuella misslyckade försök att klättra!

jenloumeredith.com

jenloumeredith.com

En köksö är drömmen för många och av utrymmesskäl och modeller som finns på möbelfabriker passar den inte alltid in. Det finns dock gör-det-själv-projekt som gör att du kan anpassa IKEA-möbler för detta ändamål och skapa en ö som till och med kan flyttas om det skulle behövas!

Advertisement
cashmereandplaid.com

cashmereandplaid.com

Inte bara fantastiska möbler: ett hem består också av mindre element som berikar inredningen med intressanta detaljer. Därför kan den som vill ge en känsla av vintage till inredningen använda en HÄRLIGA-glasklocka som en exceptionell lampskärm för en unik lampa.

look-what-i-made.com

look-what-i-made.com

Möblerna i naturträ, som alla kan målas, är alltid ett roligt alternativ även till barnens sovrum, där de själva kan uttrycka sin inspiration.

Advertisement
polkadotchair.com

polkadotchair.com

Bestickbrickan som blir en förvaringskorg, att användas i vilket rum som helst i huset: det är en klassiker som aldrig bör glömmas bort.

sawdust2stitches.com

sawdust2stitches.com

En enkel öppen bokhylla med paneler (ungefär som KALLAX-modellerna), kan bli ett antikt apotek!

Är du redo att göra om din inredningsstil med liknande gör-det-själv-projekt?

Advertisement