IKEA Hack: hur man skapar ett multifunktionsskrivbord till barnens rum

av Hilda Maria Morgan

26 Januari 2023

IKEA Hack: hur man skapar ett multifunktionsskrivbord till barnens rum
Advertisement

Barnens rum är oftast det som behöver organiseras bäst. Den måste möta individernas behov i deras kontinuerliga tillväxt och förändring, och hyser ofta fler än ett barn, vilket kräver en strikt och organiserad uppdelning av utrymmena som gör det möjligt att, på ett ordnat sätt, bevara allt som de olika åldersgrupperna behöver.

Kreativitet och organisation är ledorden när det kommer till inredningen av en barnkammare.

Tänk om vi berättade att med bara två IKEA-produkter och lite kreativitet är det möjligt att skapa ett perfekt multifunktionsskrivbord till barnrummet? När du läser vidare kommer du att förstå hur du kan göra.

via @elocinhome/TikTok

@elocinhome/TikTok

@elocinhome/TikTok

Spridaren av inredningstips, TikTokern @elocinhome har delat en video där hon visar hur hon med två IKEA-strukturer, en borr och några skruvar skapar en otroligt bekväm struktur. Det är ett skrivbord, med inbyggda lådor under, verkligen perfekt och dessutom väldigt snyggt för att inreda ett barnrum.

Om du vill utgå från detta projekt, införskaffa:

  • Två strukturer med trähyllor och TROFAST leksakslådor från IKEA
  • En EKBACKEN bänkskiva från IKEA
  • Borr och skruvar

För att komponera den skapelse vi pratar om behöver du ta de två trästrukturerna med hyllorna och placera dem i änden av väggen. Denna möbel består av fack i olika höjder, sammanfogade för att bilda en trappa. Genom att placera dem med den högsta delen mot rummets hörn och den lägsta mot insidan får du möjlighet att placera bänkskivan på den mellanliggande delen av strukturerna, eller på det andra facket. Det är där du fixerar det med borr och skruvar, så att du får ett underbart skrivbord.

Vad du kommer att skapas är i själva verket en struktur komplett med en bänkskiva för att läsa eller studera och fack med lådor för förvaring av leksaker för de små och andra personliga tillhörigheter eller böcker för barn i skolåldern. Det kommer därför att vara en mångsidig möbel som lämpar sig för små från en tidig ålder, men också för de efterföljande stadierna av deras tillväxt.

Om du tror att det är en skapelse som skulle kunna passa dina behov är allt du behöver göra att titta på videon för att förstå detaljerna och hur du ska gå tillväga.

Lycka till!

Advertisement