IKEA-hacks: det snabba projektet att förvandla en tvättkorg till ett fantastiskt soffbord

av Hilda Maria Morgan

10 April 2023

IKEA-hacks: det snabba projektet att förvandla en tvättkorg till ett fantastiskt soffbord
Advertisement

Det är verkligen roligt att bläddra i kataloger, surfa på nätet och gå och titta i butiker på jakt efter den rätta möbeln, men det är något väldigt tillfredsställande med att skapa en med sina egna händer också. På så vis verkar vi ge en ännu mer personlig karaktär till möblerna, för att inte tala om stoltheten över att ha skapat något själva. Att börja från råmaterialet är förstås ett arbete för professionella, men det finns även andra sätt på att inreda på ett personligt sätt, som att förvandla eller kombinera färdiga möbler med kreativitet, genom att fantasifullt ändra deras avsedda användning.

Hade du till exempel någonsin tänkt när du går bland tvättkorgarna i ett IKEA-varuhus att en av dem skulle kunna bli sidobordet du letade efter? Det är idén som också föreslagits av en kreatör, Everything Eryn, på Instagram. Läs vidare för att få reda på mer om detta superenkla och supersnabba hack.

via EVERYTHING ERYN/Instagram

Advertisement
Video tutorial via everythingeryn/Instagram

Video tutorial via everythingeryn/Instagram

Med minimal kostnad visar kvinnan i sin video hur hon förvandlade tvättkorgen till basen på ett bord med ett raffinerad utseende. "Det är väldigt slitstarkt och väldigt chict! Istället för att använda det som soffbord bestämde jag mig för att ställa det i sovrummet och använda det som ett sidobord! Även om rummets design är ganska modern passar bordet väldigt bra in. Kanske kan du impregnera eller måla bordsytan för att göra bordet ännu mer fantastiskt!".

Det du behöver för att få ett resultat som liknar det som skapats av kreatören är en rottingkorg från IKEA, modellen SNIDAD. Dessutom, en rund träskiva (den som används i videon köptes på ett stort varuhus), starkt trälim, en penna och ett måttband.

För att säkerställa att korgen står stadigt på marken när den väl har vänts upp och ner, måste du först ta bort handtagen för att lämna den runda basen på samma nivå. Placera sedan botten av korgen på den runda träskivan och ta hjälp av måttbandet för att centrera den väl, så att den blir stabilare, och rita av konturerna med en penna.

Vid det här laget behöver du bara applicera limmet och sedan använda dig av tunga föremål för att trycka fast korgen på träet, så att limmet fäster ordentligt.

Det är verkligen superenkelt, du kan se de olika stegen och det slutliga resultatet genom att klicka på den här länken.

Advertisement