10 förtrollande skapelser i provensalsk stil för att vackert pynta och möblera

av Hilda Maria Morgan

30 Augusti 2022

10 förtrollande skapelser i provensalsk stil för att vackert pynta och möblera
Advertisement

Det är konstaterat att den provensalska stilen och den där lite romantiska och bukoliska luften som lanthusen i Provence har är tycks om av de flesta. Det handlar om föremål och möbler med ett medvetet åldrat utseende, träfärger och ljusa färger decapé, knoppar och andra tillägg i vintage-stil och ganska mjuka och väsentliga linjer.

Kort sagt, vi pratar om en blandning av stilar (vintage, country och shabby chic) ​​som vanligtvis påminner om de provensalska stilarna vi har nämnt. Detta är en ganska enkel stil att replikera med gör-det-själv och använda trä som annars skulle slängas och material som kan återvinnas som lastpallar. Allt som krävs är lite kreativitet.

I detta avseende visar vi dig några intressanta idéer att hämta inspiration ifrån.

Advertisement

En sorts ram i obehandlat trä som fungerar som en hylla, för att fästas på väggen, kanske med snöre, är en första mycket speciell idé. Den kan tillverkas med fyra träbitar som kan återvinnas var som helst.

Advertisement

En annan idé som är typisk för provensalsk stil är att hänga upp bitar av återvunnet trä som glasburkar kan fästas på, med hjälp av en spik och snöre, för att fungera som blomlådor eller ljushållare.

Samma sak kan göras, såväl som med de enskilda träremsorna, genom att sammanfoga dem vertikalt eller horisontellt. På så sätt får du en sorts anslagstavla att fixera dina blomsterburkar på.

Till anslagstavlan gjord av avfallsträ kan du, om du inte gillar planteringskärl, lägga till andra träbitar som blir hyllor där du kan placera det du gillar bäst.

Även badrummet kan behagligt påverkas av vintagestilen. Även här bara några bitar av obehandlat trä, en bit av en gammal stege eller en lastpall. Med bara så lite kan du få ett karaktäristiskt skåp att hänga upp för att dekorera och organisera badrumstillbehör.

Advertisement

Med samma tekniker och samma material kan du till och med bestämma dig för att skapa en mycket originell fotoram och lägga till dina favoritfotografiska minnen till det vanliga träskåpet, med snöre och klädnypor.

Anslagstavlan gjord med sammanfogade träbitar eller med en lastpallbit, kan till och med fungera som mugghållare. Lägg till några spikar att hänga upp dem på och även köket kommer att ha sin egen provensalska dragningskraft.

Advertisement

En annan typ av mugghållarhylla kan göras med en gammal fönsterlucka. Det är en ganska ovanlig idé men desto effektivare.

Och med bara en bit återvunnet trä och smidesjärn kan du göra en underbar klädhängare, hatthylla eller ett nyckelskåp. Genom att återställa gamla färgade kakelplattor kan du ge det en ännu mer scenografisk och färgstark stil.

Advertisement

Och slutligen, här är en riktigt vacker bordsdekoration, med tillägget av den typiska provensalska detaljen av lavendel. Tänkt på detta sätt kan den vara en bekväm flaskhållare eller bara ett magnifikt dekorativt föremål. Det är upp till dig.

Vad sägs om detta? Har du också blivit förälskad i den provensalska stilen?

Advertisement