Felfri tvättmaskin med vinäger: enkla tips för att hålla den ren

av Hilda Maria Morgan

27 Augusti 2022

Felfri tvättmaskin med vinäger: enkla tips för att hålla den ren
Advertisement

Tvättmaskinen är en av våra bästa hjälpmedel bland hushållsmaskinerna. I själva verket gör den att vi kan ha tvätt som alltid är ren och redo att användas, utan att tröttna på att tvätta den för hand och utan att behöva lämna huset med överfulla och tunga påsar. Men vem sköter maskinens rengöring medan den sköter vår tvätt? Det kanske låter otroligt, men en av produkterna som är ett måste i vårt skafferi kan också hjälpa oss att hålla vår tvättmaskin ren.

Vi pratar om vinäger: av vin, äpple eller alkohol, denna produkt är i själva verket mycket mångsidig och kan användas, såväl som för att smaksätta våra rätter, även som ett skönhetsmedel eller för hushållsrengöring. Låt oss se hur den kan hjälpa oss att hålla vår tvättmaskin ren och glänsande.

Advertisement

Rengöring av tillbehör och tätningar

Rengöring av tillbehör och tätningar

Pexels

Börja med att rengöra de avtagbara delarna: tvättmedelsfack, centralfilter, lock. Du kan tvätta dem med en svamp indränkt i vatten och lite diskmedel och sedan torka av dem med vinäger för att få bort alla rester.

När det gäller tätningarna måste deras rengöring vara noggrann för att förebygga eventuell spridning av mögel, eftersom vatten tenderar att stagnera mellan vecken. Forma en tjock blandning med bikarbonat och vinäger och för den över alla tätningar med en liten borste, rengör mycket väl med en fuktig trasa och torka. Tänk också på att torka tätningarna väl efter varje tvätt, då förhindrar du lättare mögelbildning.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Tvättrumman är den del som kommer i kontakt med våra kläder och det är därför viktigt att alltid hålla den ren och sanerad. Dessutom, på grund av kontinuerlig tvätt, kan kalk lätt sedimentera. För att rengöra den bättre, häll ett glas vinäger direkt i trumman och i tvättmedelsfacket, för att permanent eliminera kalk och dålig lukt från din tvättmaskin. Dammsug på hög temperatur, låt sedan torka med dörren öppen så blir resultatet perfekt. Vid mycket envis smuts kan du även tillsätta natriumbikarbonat.

Utvändig rengöring

Utvändig rengöring

Creativo

För optimal och fullständig rengöring måste även den yttre delen tas om hand, för att förhindra att oönskade fläckar eller gulfärgning bildas. Blanda bara lika delar vatten och vit vinäger, doppa en trasa i det och torka av det över hela utsidan av tvättmaskinen. Låt verka i 10 minuter och torka med en ren, torr trasa. Din tvättmaskin kommer att lysa som ny.

Hjälpte dessa tips dig? Hur rengör du din tvättmaskin?

Advertisement