Inred ditt hem med semesterminnen: 10 inredningsidéer med virke från havet

av Hilda Maria Morgan

18 Augusti 2022

Inred ditt hem med semesterminnen: 10 inredningsidéer med virke från havet
Advertisement

Det är så skönt att kunna njuta av sin välförtjänta semester genom att lata sig och strosa på de soliga stränderna! Ofta råkar man stöta på olika fynd som spolats i land av strömmen: snäckor, sjöstjärnor, små krabbor eller maneter, bläckfiskben. Det finns många träbitar som slipats och formats av havet, som, så vackra som de är, skulle få dig att vilja samla dem alla för att ta med dem hem som en souvenir från semestern.

Men vad ska man göra med dem när man väl kommer tillbaka? Normalt hamnar de bortglömda i något mörkt hörn, för att slutligen slängas vid första städningstillfälle. Det finns istället många alternativa och kreativa sätt att skapa underbara inredningselement med dem, som dessutom kommer att få oss att le under de kalla vinterdagarna!

Vi har valt ut 10 åt dig i den här artikeln.

Advertisement

Små dekorativa skulpturer

 

Med de mindre bitarna och lite varmt lim kan du göra underbara små skulpturer med marint tema. Idéerna är många: sjöstjärna, fisk, sol, spade, maneter, krabba... titta på dina fynd och inspireras!

Advertisement

Klädkrokar

 Vad sägs om en praktisk klädhängare istället? Till hallen eller badrummet kan du även i detta fall låta dig inspireras av de former du gillar bäst!

Bordslampor

 För sanna älskare av havet är inredningslampor gjorda med marina träslag toppen! Underbara och utan kostnad!

Spegelramar

Med de största träbitarna kan du skapa fantastiska spegelramar: för att känna att du är på semester varje gång du vaknar!

Tavlor med marint tema

Även i det här fallet är din enda gräns din egen fantasi. Du kan använda dig av varmt lim och alla material du föredrar!

Advertisement

Inomhus- eller utomhuspynt

Vad sägs om ett vackert hänge med havsträ och dekorationer? I din trädgård eller på terrassen eller i vardagsrummet, om den vidrörs av vinden kommer den att producera ett extremt avkopplande ljud!

Nyckelringar

För att påminna dig om havet i varje ögonblick av dina dagar, vad sägs om en nyckelring i trä? Du kan dekorera den med skrifter som påminner dig om din semester eller med bilder!

Advertisement

Små hyllor

De större och plattare träna kan värma atmosfären i ditt hem genom att förvandlas till små hyllor för foton eller ljus.

Oljebrännare

Om du älskar att omge ditt hem med den varma famnen av doftoljor, skapa en oljebrännare med trä från havet... Det kommer att bli perfekt!

Advertisement

Väggklockor

Slutligen, för älskare av punktlighet, här är ett oumbärligt föremål: träväggklockan. Enkel att göra och full av minnen, den kommer att få dig att le även om du riskerar att komma för sent till jobbet!

Det är dock värt att komma ihåg att insamling av virke på stranden endast är tillåten under vissa villkor som de enskilda kommunerna bestämmer (som i vissa fall direkt efter en storm).

Vad tycker du om dessa kreativa idéer?

Advertisement