Skulptera armarna utan vikter: 3 snabba övningar för alla

av Hilda Maria Morgan

14 Augusti 2022

Skulptera armarna utan vikter: 3 snabba övningar för alla
Advertisement

Skulpterade och tonade armar: inte alla former av daglig träning kan få dig att uppnå detta. Även om vi faktiskt brukar gå en promenad, springa eller cykla varje dag, är den delen av kroppen en av få som inte är särskilt skulpterad. Naturligtvis är hela kroppens rörelse fördelaktig överallt, men för biceps och triceps är det också nödvändigt att lägga till några specifika övningar.

Det är dock inte sagt att dessa övningar måste involvera användningen av speciell utrustning, inte heller att behöva sätta sig på mattor eller bära speciella kläder: det finns faktiskt effektiva övningar att göra verkligen var än man befinner sig. Inga vikter används, de är snabba och enkla. TikTokern Cassie (@blogilates) visar dem också på sin profil.

via @blogilates/TikTok

Advertisement

För triceps: framåt-tryck

För triceps: framåt-tryck

@blogilates/TikTok

Den första övningen som föreslås av @blogilates består av enkla rörelser för att skulptera triceps i synnerhet. Det handlar om att trycka fram armarna.

 1. Stå med benen något isär, ryggen och axlarna raka.
 2. Böj armarna och håll armbågarna i axelhöjd och händerna öppna framför bröstet.
 3. Skjut händerna framåt, sträck ut armarna, genom att alltid hålla dem i axelhöjd.
 4. Återgå till startpositionen och upprepa rörelserna i en minut.

Advertisement

För axlarna: rotera armarna uppåt

För axlarna: rotera armarna uppåt

@blogilates/TikTok

 1. Börja alltid stående med benen lite isär. Den här gången är dock armarna längs sidorna.
 2. För händerna precis framför höfterna, håll armarna raka. Fingertopparna kommer att peka inåt och handen skapar en rät vinkel med armen.
 3. Utan att ändra händernas position, för båda armarna uppåt, upp ovanför huvudet.
 4. Återgå till ursprungsläge och upprepa rörelsen genom att röra dem uppåt och nedåt under en minut.

För biceps: curls

För biceps: curls

@blogilates/TikTok

 1. Kroppens position i början är densamma som för de andra övningarna. Armarna, å andra sidan, kommer att vara böjda framför axlarna, med armbågarna som rör vid varandra och händerna knutna i en uppåtriktad näve, också de i kontakt med varandra. De kommer att bilda ett "L".
 2. Som om du höll hantlar i handen, släpp dina underarmar: dina armar förblir i samma position, utsträckta framför dig i axelhöjd.
 3. För upp underarmarna igen, fortfarande med knutna nävar tätt intill varandra, och släpp sedan ner dem igen. Upprepa dessa rörelser i totalt en minut.

Du har alltså klarat övningsserien på bara tre minuter. Upprepa den totalt tre gånger, i knappt tio minuter om dagen, till och med flera gånger om dagen! Titta så lätta dessa rörelser är!

Advertisement