Upptäck 10 fantasifulla desigmästerverk och platsbesparande möbler

av Hilda Maria Morgan

10 Augusti 2022

Upptäck 10 fantasifulla desigmästerverk och platsbesparande möbler
Advertisement

De som sysslar med inredning och möblering har som främsta syfte att kombinera skönheten i skapelserna med miljöernas funktionalitet och beboelighet. När målet är att tjäna in så mycket utrymme som möjligt, eftersom det finns väldigt lite tillgängligt, blir uppgiften ännu svårare.

Men det finns designers som är så kapabla och geniala att de också kan hantera problemet med utrymmet och skapa underverk. Resultatet är miljöer och möbler som är så perfekta och väldesignade att man blir mållös. Vi har valt ut några bra exempel åt dig. Vem vet, kanske är det något att ta inspiration ifrån.

Advertisement

Att skapa ett vardagsrum så vackert och perfekt integrerat i hemmiljön i ett hörn med begränsat utrymme, uppenbarligen avsett att förbli tomt, är helt klart resultatet av goda planeringskunskaper.

Advertisement

Att bädda en säng som är avskild men matchar miljön, mitt i en enrumslägenhet eller ett rum som används till något annat, är också ett utmärkt bevis på god design och planering.

Detta förtjusande sängbord som blir ett bord eller skrivbord är en enkel men otroligt genialisk och funktionell idé.

Ett roligt och platsbesparande projekt för barnkammaren är att skapa en båge med sammanfogade färgglada hyllor, som i en slags regnbåge. Effekten är förtrollande och utrymmet som erhålls från en vägg som skulle annars ha förblivit tom gör verkligen mycket.

Ett fyrklöverformat soffbord med inbyggda fyrklövrar är vad du behöver för ett litet utrymme som syftar till att vara väldigt chic.

Advertisement

Och är det inte en fantastisk och otroligt användbar idé att skapa ett litet badrum under trappan?

Ett föremål som från en tvåsitssoffa med sittpuff/sängbord blir en säng för två, tre och fyra personer eller ett vardagsrum på marken för många fler personer, är utan tvekan ett otroligt fyndig.

Advertisement

Och vad tycks om denna sfär som, när den öppnas, förvandlas till ett elegant matbord? För en enrumslägenhet skulle den kunna vara den perfekta möbeln.

Detta roterande kök koncentrerat till ett litet utrymme men med allt du behöver är en verkligt unik designpärla.

Advertisement

Och, slutligen, återvänder vi till utrymmet under trappan, denna gång med funktionen av ett skoskåp. I vilket ordentligt hem som helst verkar det som att det aldrig finns tillräckligt med skoställ. Det är därför uppenbart att detta knep verkligen är bland de mest praktiska och uppskattade.

Vilka av dessa vackra projekt skulle passa bra i ditt hem?

Advertisement