11 fantastiska gångvägar för att dekorera trädgården med elegans och fantasi

av Hilda Maria Morgan

06 Augusti 2022

11 fantastiska gångvägar för att dekorera trädgården med elegans och fantasi
Advertisement

Stigar, gångvägar och gångar av alla dess slag är oumbärliga inslag i varje trädgård, oavsett hur stor eller liten den är. Inte bara hjälper de oss att röra oss genom utrymmet, utan de lägger också till en visuell guide som skapar rum. Ibland används de också för att undvika att trampa på andra områden på marken. Utöver alla dessa funktioner har de dock alltid ett dekorativt syfte.

Ur en estetisk synvinkel påverkar de faktiskt i hög grad trädgårdens allmänna utseende, och ibland blir de själva scenen för verklig konstnärlig virtuositet. De ger landskapet en speciell atmosfär och av denna anledning ger de liv åt många olika möjligheter, beroende på material och design. Kolla in några av dem nedan.

Advertisement

Enkla röda tegelstenar, men kanske med en bård som skapar en fin färgkontrast, eventuellt med betong. En enkel men effektfull idé.

Advertisement

Det är också möjligt att genomföra små passager i mitten av rabatterna, kanske med återvunna träskivor som kan behandlas för att även tåla väder och vind och slitage.

En enkel men vacker kombination är en grusbädd att lägga träskivor på. Det påminner lite om järnvägsspår!

Om du vill vara lite mer vågad och skapa något lite poppigt, överväg att skapa färgglada gångar: kanske genom att måla enkla tegelstenar i regnbågsnyanser.

Eller, om du uppskattar kreativa återvinningsidéer, med avfallsobjekt som plastlock!

Advertisement

Det finns även de som har använt kasserade köksbänkskivor, som de i granit!

Gångar gjorda med mosaik av runda stenar valda av mer eller mindre liknande dimensioner men många olika färger är otroligt charmiga, och med dem kan man rita former av alla dess slag på marken.

Advertisement

Med mycket fantasi kan mosaik också skapas genom att kombinera material av många olika typer: sten, tegel till och med trasigt, former av betong med mera.

Plattor med abstrakta och slingrande former: en riktigt elegant gångväg.

Advertisement

Den japanska trappan är alltid mycket charmig: de kan vara gjorda av trä, sten, betong och placeras direkt i jorden, i gruset, mitt på gräsmattan... Det finns massor av möjligheter!

Och vad sägs om att skapa en stig med japanska steg som korsar en "flod" av småsten, komplett med en liten bro? En sann dröm!

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement