8 fantasifulla idéer för att återvinna en gammal stol och förvandla den till en magnifik möbel

av Hilda Maria Morgan

31 Juli 2022

8 fantasifulla idéer för att återvinna en gammal stol och förvandla den till en magnifik möbel
Advertisement

Potentialen med kreativ återvinning är oändlig och även till synes oanvändbara möbler och föremål kan reservera trevliga överraskningar, precis som gamla stolar. Även de mest förstörda kan förvandlas till läckra DIY-möbler. Från blomlådor till smyckeskrin, från hyllor till trädgårdsbänkar, det finns många saker du kan göra genom att återvinna dem. Och du behöver inte vara en gör-det-själv-trollkarl: det räcker med ett lager färg, några enkla justeringar och de rätta idéerna att hämta inspiration från.

Nedan har vi valt ut 8 verkligt otroliga exempel, tack vare vilka även stolarna som skadats av tiden får ett nytt fantastiskt liv. Allt du behöver göra är att ta en titt, skriva ner de idéer du gillar bäst och sätta händerna i verket.

Advertisement

Från en gammal trästol till en originell och vacker badrumshylla, även användbar som handdukshållare, och det går snabbt. Rengör den bara, ta bort benen och skär sätet på mitten. Häng den på väggen och det är allt.

Advertisement

Återvinn 3 gamla trästolar, ta bort benen, måla dem med pastellfärger och fixera dem på ett träställ genom att haka fast dem i taket med rep. På så sätt får du en originell gör-det-själv gungstol.

En gammal stol kan förvandlas till en gör-det-själv-blomlåda på bara några få drag. Måla den i din favoritfärg och placera en vacker blomkruka på den. Du kommer att se hur underbart det blir!

Om sitsen är skadad kan du ta bort den och sätta in en kruka av lämplig storlek på dess plats. Fäst krokar på baksidan av krukorna och lägg till några aromatiska växter. Stolen kommer att få ett omisskännligt utseende och doft.

Använd baksidan av en gammal stol för att göra ett originellt väggsmyckeskrin. Fäst bara några krokar och använd dem för att hänga upp halsband, armband och så vidare.

Advertisement

Måla två gamla stolar i samma färg, arrangera dem framför varandra och placera en stadig träskiva på dem, som kommer att fungera som en sittplats. Voila, bänken är serverad.

Ta bort benen, skär sitsen på mitten, vänd på den gamla stolen och använd den som en hylla, perfekt för köket, vardagsrummet eller terrassen.

Advertisement

Häng upp stolar i taket med hjälp av några rep och använd dem som klädhängare. Originellt och ovanligt, men definitivt användbart.

Allt du behöver göra är att välja den DIY-idé du gillar bäst och förvandla din egna gamla stol till något speciellt.

Advertisement