Ta inspiration från dessa 6 idéer och skapa en underbar trädgårdsfontän med dina egna händer

av Hilda Maria Morgan

23 Juli 2022

Ta inspiration från dessa 6 idéer och skapa en underbar trädgårdsfontän med dina egna händer
Advertisement

Fontäner är inte bara vackra utan också en värdefull källa till välbefinnande. Fontäner är ett dekorativt element som kan förvandla vilken trädgård som helst, vare sig den är liten eller stor, till ett autentiskt naturparadis. Att göra dem med DIY, återvinna återvunnet material, är inte så svårt som det verkar, även om vissa modeller såklart är mer utmanande än andra. Även enkla vattenkannor, träfat och terrakottakrukor kan förvandlas, med nödvändiga modifieringar och tillägg av de oundvikliga pumparna, till underbara fontäner.

Så om du också vill ge en touch av friskhet till din tomt och dra nytta av vattnets extraordinära fördelar, utgå från någon av dessa 6 otroliga idéer. Vi försäkrar dig om att din trädgård kommer att få ett helt nytt utseende och kommer att bli en riktig oas av avkoppling.

Advertisement

Låt oss börja med en förtjusande fontän i perfekt rustik stil: för att göra den behöver du en trätunna, en hink, en kran och en pump. Koppla ihop de olika elementen och det är klart.

Advertisement

Med två gamla vattenkannor och en plåtbehållare kan du göra en fontän i vintagestil. Vattenkannorna, drivna av en pump, häller vatten i behållaren nedan.

En gammal terrakottakruka kan också fungera som fontän. Lägg den på marken i horisontellt läge, anslut en pump så att vattnet hamnar i en liten damm nedanför.

Med 2 krukor, en stor och en mindre, 1 pump, 1 hink, 1 bit slang att ansluta till pumputloppet, kan du göra en vacker trädgårdsfontän. Du måste först täta pumpen i det nedre kärlet, täcka pumpen med hinken, montera de olika delarna, lägga till dekorativa stenar och fylla kärlen med vatten, vilket aktiverar systemet.

Gillar du fontäner i sten? Du kan bygga en med dina egna händer genom att skaffa dig baljor av detta material, genom att sedan koppla dem till den vanliga vattenpumpen.

Advertisement

Slutligen, om du älskar trädgårdar i japansk stil, rekommenderar vi att du gör en fontän med bamburör, fixera dem på olika höjder på ett vertikalt trästöd. När vattnet når dem kommer rören att svänga och hälla det i det nedanför. Du behöver bara välja din favoritmodell och börja jobba.

Advertisement