6 idiotsäkra sätt att hålla myror borta från din trädgård och skydda växter

av Hilda Maria Morgan

20 Juli 2022

6 idiotsäkra sätt att hålla myror borta från din trädgård och skydda växter
Advertisement

Myror är ofarliga insekter men när de etablerar sig i trädgården kan de vara ganska påträngande och snabbt sprida sig på andra håll också. De tenderar också att locka till sig bladlöss, som skadar växterna. Det är därför, särskilt under sommarsäsongen, det är bättre att ta till några knep för att hålla dem borta, med hjälp av naturliga botemedel och gör-det-själv-metoder som är lätta att tillämpa.

Bland antimyrmedlen finns vanliga livsmedel som citron, för att inte tala om vinäger och en hel rad växter, från basilika till vitlök, från mynta till lavendel, som myror inte uppskattar doften av. Du kan placera några av dessa ingredienser i hörnen av trädgården som oftast koloniseras av myror eller använda dem för att förbereda lösningar att spraya direkt på växterna.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Citronsaft utspädd i lite vatten tillåter både att förhindra att myrorna närmar sig och förhindrar att de återvänder. Blandningen sprayas helt enkelt med en spray på de växter du vill skydda. Alternativt kan du placera några citronskivor i insekternas favorithörn.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Mynta, basilika, lagerblad, vitlök, lavendel avger en doft som myror tycker är mycket obehaglig. Du kan sedan använda dem för att hålla dem borta från trädgården genom att plantera dem i de hörn som oftast koloniseras av myror.

Pixabay

Pixabay

Vit vinäger är utmärkt för att städa huset men också som en lösning för att hålla myror borta från trädgården. Fyll bara en behållare med lika mycket vinäger som vatten, häll lösningen i en spray och spraya den direkt på växterna du vill skydda.

Pexels

Pexels

Det är inte bara en värdefull allierad i hushållsstädning, salt är också utmärkt för myror. Häll det bara på marken, i de valda hörnen, för att avskräcka insekterna från att närma sig.

Pixabay

Pixabay

Här är ett annat naturligt hjälpmedel som ofta används för att hålla myror borta, kryddnejlika. Du kan placera dem i trädgården på de platser som vanligtvis föredras av dessa insekter eller använda dem för att förbereda en lösning att spraya på växterna. I det fallet behöver du bara hälla 1 matsked i en halv liter vatten, koka upp det och låta det svalna och sedan hälla det i en sprayflaska.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Den sista naturliga metoden vi föreslår är kaffesump, som är ganska effektiv även om myror tenderar att vänja sig vid dess lukt. Så vi råder dig att varva dess användning med andra medel. Du kan helt enkelt placera sumpen nära krukor eller i de hörn av trädgården som du tror är mest utsatta.

Nu är det bara att experimentera med metoderna vi har beskrivit för dig och ta reda på vilka som är dina favoriter.

Advertisement