Fett under armhålorna: knepen och övningarna för att enkelt bli av med det

av Hilda Maria Morgan

17 Juli 2022

Fett under armhålorna: knepen och övningarna för att enkelt bli av med det
Advertisement

Underarmsfett: de flesta tycker inte om det, och det händer till och med att de som anses vara smala har det. Faktum är att det finns många orsaker till den överflödiga fettvävnaden som sticker ut lite under armhålorna, omedelbart ovanför och på sidorna av bröstet: det kan vara ett överskott av vikt, såväl som fördelningen av fett i kroppen - som varierar från person till person. Dessutom kan det finnas hormonella problem, hållningsproblem, förstorade körtlar; det kan vara bröstvävnad som verkar vara i överskott när det faktiskt inte är det, men det kan mycket väl vara en framhävd (om inte orsakad) faktor av en dåligt modellerad behå.

Därför, om det inte är en fråga om avslappning av vävnaderna eller överskott av fettvävnad på grund av en livsstil som är lite för lat, kan det lösas även med valet av rätt klädsel, från behå till ärmhålen på klänningar och toppar som är skurna på ett sätt för att täcka den delen som vi helt enkelt inte gillar. Och i grund och botten är det alltid värt att komma ihåg att, bortom personliga hälsotillstånd, är alla ofullkomligheter just detta: negativa uppfattningar om ens kropp, men som i verkligheten inte nödvändigtvis är något man absolut måste bli av med. Men om du vill utmana dig själv att bli av med eller åtminstone minska den biten fett så mycket som möjligt, kan du integrera lite riktad träning i din fysiska aktivitetsrutin.

Advertisement
Pexels

Pexels

Alla övningar som görs med vikter för att tona armarnas insida fungerar också för armhålorna och bröstmuskelbanden i sidled: så lyft, särskilt de i sidled, kommer att vara dina vänner. Du kan utföra lyften med lämpliga vikter, men också med vattenflaskor i olika storlekar eller till och med flaskor med tvättmedel (som fortfarande är stängda, så att de har samma vikt när du tränar).

Kom ihåg att rörelserna måste vara långsamma och kontrollerade, och det är bättre att börja med några få och göra dem utan att dra i musklerna (och stretcha), istället för att genast köra för hårt och direkt tappa lusten att fortsätta.

Några lyftövningar att prova:

 • När du sitter eller står med rak rygg, håll underarmarna vid sidorna och vikterna framför dig, med armarna böjda i 90 grader. Höj och sänk vikterna, för dem närmare och längre ifrån axlarna.
 • Lyft upp armarna åt sidan av huvudet, med vikterna i handen böj dem bakåt genom att böja armarna så att vikterna går ner mot nacken. Återgå till startpositionen och upprepa.
 • En i taget eller med båda armarna tillsammans, börja med armen utsträckt längs sidorna och utan att böja den, höj dem åt sidan tills den är i axelhöjd.

Advertisement
Tutorial via emi wong/YouTube

Tutorial via emi wong/YouTube

Även dessa kommer att komma till hjälp:

Nedåtvänd hund

 1. Ställ dig på alla fyra på mattan, med händerna under axlarna.
 2. Tryck långsamt in i handflatorna och lyft dina höfter genom att räta ut benen, med fötterna fortfarande planterade på marken. De två delarna av kroppen kommer att bilda raka linjer, som i en triangel där basen är mattan och toppen är dina höfter. Ta ett djupt andetag.
 3. När du andas ut, tryck i händerna och flytta axlarna bakåt och nedåt, långt från öronen. Förbli i denna position genom att andas långsamt 3 gånger.
 4. Utan att röra händer och fötter, tryck dig framåt, som om nu triangelns spets blev nacken och vikten passerar för att stödjas av armarna. Andas två gånger och återgå långsamt till den andra positionen.
 5. Gå långsamt tillbaka till utgångspositionen på knä.

Armhävningar med stol

 1. Sitt på en stol, eller soffa, eller på sängkanten eller (hellre) en bänk eller låg mur.
 2. Placera händerna på sidorna av dina höfter så att de tar tag i kanten.
 3. Gå framåt med din kropp, så att den inte längre vilar på sätet, medan dina händer förblir på sitsen.
 4. Sänk dig genom att föra höfterna mot golvet och böj armarna bakom dig.
 5. Pressa upp kroppen igen.
 6. Fortsätt detta långsamt och upprepa övningen 20 gånger.

Se Emi Wongs videohandledning för att upptäcka många andra användbara övningar för att bli av med fettet under armarna.

Advertisement