Lyckliga restaureringars underbarn: 9 mycket framgångsrika projekt att förvånas över

av Hilda Maria Morgan

18 Juli 2022

Lyckliga restaureringars underbarn: 9 mycket framgångsrika projekt att förvånas över
Advertisement

Det finns alltid något fascinerande med att se hur, i händerna på rätt person, ett utrymme kan förvandlas så att det blir oigenkännligt. Vi förvånas redan över de fall där endast ett fåtal ytliga ingrepp kan förändra utseendet på interiörer och exteriörer, men när det kommer till radikala renoveringar är effekten ännu mer fantastisk.

Det finns ett Instagram-konto som noggrant väljer ut alla de bästa fallen av detta slag, som visar bilder före och efter varje restaureringsprojekt. Det heter "Before And After Design" och nedan visar vi några av de mest otroliga projekten.

VIKTIGT: För att kunna se projekten både före och efter renoveringarna måste du bläddra bland Instagram-bilderna med pilarna som finns på sidorna av var och en av dem. Ha så trevligt!

Advertisement

Huset var redan väldigt fint från början, förmodligen också ljust med det där stora fönstret. Men att kunna tänka sig att göra det ännu mer attraktivt och luftigt med alla "ympningar" som arkitekterna har utarbetat är verkligen otroligt.

Advertisement

Ibland visar inläggen på detta konto dock hus eller rum som från början var så förfallna att man tvivlar på att de skulle kunna göras riktigt praktfulla senare. Istället klickar du bara på pilarna för att varje gång förvånas över de olika designstudiornas visioner. Det är verkligen sant att rätt idé kan förändra vad som helst.

Ljusare, modernare, välkomnande: en struktur som lämnas intakt i sina allmänna former, men som från anonym och dyster blir värdig en arkitekturtidning. Får det dig inte att undra vilken förvandling som skulle vara möjlig i ditt hem, med så väl valda restaureringsmetoder?

Inte bara exteriörer: även illa disponerade rum inuti hem dyker upp i flödet på detta Instagram-konto.

Vissa "före och efter" utgår från interiörer som är så katastrofala att de får dig att vilja försöka förnya utseendet även på utrymmen som verkar helt hopplösa!

Advertisement

Även utan spillror verkade det här badrummet inte ha vem vet hur många chanser att bli vackert, med tanke på dess mycket lilla storlek. Ändå var det möjligt!

Vi frågar oss alltid "är det verkligen samma hus?", och kanske går vi fram och tillbaka mellan före och efter-bilderna för att hitta alla förbättringar och saker som har förblivit desamma som hos originalversionen. Och vem vet, på det här sättet kanske den rätta idén kommer upp som revolutionerar ett hörn av vårat hus!

Advertisement

Bakgårdar är ett annat område av bostaden som kan rymma stora överraskningar, och när de ordnas om på rätt sätt tillför de ett enormt värde till hela fastigheten, vilket gör det mycket trevligare att bo där.

Ibland låter vi oss inspireras av husets ursprungliga allmänna egenskaper, läget, stilen och uppdaterar det med de modernaste idéerna, utan att dock förråda byggnadens ursprungliga anda. Det är den mest framgångsrika typ av renoveringar!

Gå och ta en titt på Instagramkontot, där hittar du även all information om vilka arkitekterna till de olika restaureringarna är!

Advertisement