11 fascinerande förslag för att förvandla trädgårdens hörn till verkligt förtrollande platser

av Titti Carlberg

01 Juli 2022

11 fascinerande förslag för att förvandla trädgårdens hörn till verkligt förtrollande platser
Advertisement

Precis som det händer hemma, även i trädgården försummas hörnen ofta: punkterna där två sidor av gränsen går samman, ett staket eller till och med allén möter gräsmattan, ses inte alltid som utrymmen som kan utnyttjas för att betona den "kantiga" formen.

Ändå finns det många sätt att infoga exakt de element eller områden som vi inte har skapat någon annanstans: bänkar och sittplatser, lounger eller även små dammar med mera. Kolla in på de vinnande förslagen som följer nedan för att inreda ett hörn i trädgården.

En upphöjd rabatt i flera våningar: det kanske hade sett överdrivet ut på en annan plats i trädgården, men i hörnet är det bara ett segment som kommer att fylla en annars eftersatt punkt med intresse. Det kan vara lösningen för den örtträdgård som du inte visste var du skulle lägga!

Advertisement

Att experimentera med djup och höjd i en rabatt som fyller utrymmet mellan gräsmattan och allén med växter: mycket bättre än ett plant hörn där den möter golvet.

Drömmer du om en damm i trädgården? Du kanske funderar på att skapa den i just det hörnet!

Eller du kanske väljer att installera en fontän, en som ger dig ett inre lugn när du lyssnar på vattnet som rinner.

Gör det fräscht och frodigt med växter och häng sedan upp en bekväm hängmatta: det kommer att bli din favoritplats där du kan glömma omvärlden i några timmar.

Advertisement

En träplattform, ett lusthus eller en pergola som täcker och lampor: det verkar vara en självklar komposition, men den lyckas alltid förvandla ett hörn av trädgården!

Om det finns väggar längs sidorna av trädgården som sammanstrålar i hörnen, kan du se till att de formar en bänk!

Advertisement

Punkterna där du kan ha ett litet minivardagsrum är aldrig för många, och två stolar och ett bord är perfekta i det hörnet.

En sittplats omringad av växter: en verkligt romantisk scen som är förtrollande.

Advertisement

Föremål från återvinning, växter och mycket fantasi: du kan använda allt för att dekorera trädgårdens hörn.

Och varför inte tänka på att reservera trädgårdens exotiska touch mitt i ett hörn, kanske med en japansk miniatyrträdgård.

Hur vill du inreda hörnen i din trädgård?

Advertisement