Flower Tower: pynta trädgården genom att skapa vackra torn av blomkrukor

av Hilda Maria Morgan

24 Juni 2022

Flower Tower: pynta trädgården genom att skapa vackra torn av blomkrukor
Advertisement

Även när vi tror att vi har fått ont om utrymme vill vi ändå alltid lägga till en extra blomkruka i trädgården. Det finns inget som livar upp och dekorerar så bra som växters kronblad och blad, och vissa arter klarar sig nästan bättre i krukor än i jorden.

Vissa växter, särskilt de säsongsbetonade, är faktiskt perfekta att plantera inuti planteringskärl, och ofta är det placeringen av blommorna i dessa behållare som gör att de blir verkligt spektakulära. Detta är fallet med "blomtornen" (flower tower på engelska) som inte är något annat än just blomkrukor - eller andra föremål - staplade på varandra och sedan fyllda med blommor. Se nedan hur fina de är.

Advertisement

Allt man behöver göra är att väljer behållare av samma typ men olika storlekar: för ett bra resultat behöver du minst tre. Det enklaste sättet att göra dessa kompositioner är genom att placera terrakottakrukor ovanpå varandra (men de i plast fungerar också bra).

Advertisement

Det är också ett tillfälle att måla dem med mönster och eventuellt till och med lyckönskningar och fraser, kanske för att använda dem för att välkomna gästerna. De är faktiskt en perfekt typ av anordning i hörnet bredvid ytterdörren.

Sedan finns det anordningarna som tycks existera i osäker balans: det är en rolig och allt populärare optisk effekt som erhålls genom att sätta in en stadig stång inuti krukan som används längst ner och sedan sätta in de mindre krukorna (dessa i allmänhet av samma storlek) på stången genom hålet i botten på krukorna.

Sedan måste man flytta dem så att de riktas åt motsatt håll, fyll dem sedan med jord och växter.

Inte bara med vanliga runda lerkrukor: det fungerar med fyrkantiga också.

Advertisement

Även genom att hänga korgar med blommor i följd som successivt blir större skapas ett blomtorn!

Och det finns också de som haft den briljanta idén att förvandla PVC-rör till blomhållare, som påminner lite om formen på kaktusar!

Advertisement

Dessa torn i osäker balans kan också tillverkas med andra föremål, såsom gamla hinkar, kar eller vattenkannor av galvaniserad metall.

Det är en perfekt installation för den som älskar en mer rustik stil i trädgården!

Advertisement

Och om du av en slump också har några emaljerade metallbaljor, även om de är rostiga och gamla, kan du återanvända dem med denna fina idé och skapa blomtorn med dem.

Har du någonsin skapat liknande anordningar i trädgården?

Advertisement