11 utmärkta idéer för att återvinna lastpallar och göra möbler för hem och trädgård

av Hilda Maria Morgan

24 Juni 2022

11 utmärkta idéer för att återvinna lastpallar och göra möbler för hem och trädgård
Advertisement

Det finns en anledning till att lastpallar förblir ett av de mest populära materialen i gör-det-själv-världen: de erbjuder robust trä, är lätta att demontera och återmontera efter behov, och de lämpar sig för en mängd olika användningsområden. Dessutom är de definitivt billigare än alla andra träslag som man skulle kunna tänkas använda till gör-det-själv-projekt.

Därför är de alltid huvudpersonerna i fängslande hemgjorda inredningsprojekt: möbler till husets olika rum men också för att dekorera trädgården, allt kan göras personligt enligt allas smak. Det viktiga är att aldrig glömma att slipa träbitarna ordentligt, eftersom du annars riskerar att skada dig med stickor och så vidare.

Advertisement

Soffbord: med lastpallar kan du skapa tusen olika modeller. De kan till och med innehålla ett fack på toppen, täckt med glas, där man kan arrangera olika dekorationer, såsom sand och snäckor, eller inrymma en sammansättning av suckulenta växter.

Advertisement

Om du behöver mindre möbler, som de där inredningstillbehören som det är svårt att hitta mått på som överensstämmer med våra behov, kan lastpallar komma till hjälp. Det gäller till exempel med konsoler.

De flesta av de projekt som görs med lastpallar har en obestridlig rustik karaktär: om du gillar det kommer du att bli bortskämd av valmöjligheter när det gäller att göra stolar för hemmet också.

Vill du snabbt inrätta ett sovrum till liten kostnad? Du kan göra sängramen med lastpallar, den blir stadig! Placera madrassen ovanpå och det är klart.

Du kan till och med använda pallbasen för att skapa en upphängd säng!

Advertisement

Och utöka projektet med en platå runt själva sängen.

Sedan finns det oändligt med idéer för att dekorera utomhus: en fåtölj gjord av lastpallar, väl impregnerad och vattentät, den blir så stor och bekväm som du vill.

Advertisement

Samma filosofi för soffor att hålla utomhus: balkonger, uteplatser, terrasser och trädgårdar som ska möbleras till en låg budget.

Om det höga och smala bordet fungerar som en konsol inomhus, kan det i trädgården bli ett arbetsbord för alla det vanligaste trädgårdsarbetet.

Advertisement

Dessutom blir en hel lastpall hemmet för många växter: en vertikal trädgård att använda var du vill.

Annars kan du använda den som ett stöd för att placera krukväxterna: det är alltid en platsbesparande, bekväm och färgglad idé för att ha aromatiska örter nära till hands.

Har ni redan genomfört liknande projekt genom att återvinna lastpallar?

Advertisement