Dekorera din balkong, veranda eller trädgård med bekväma bord att placera på din uteplats!

av Hilda Maria Morgan

21 Juni 2022

Dekorera din balkong, veranda eller trädgård med bekväma bord att placera på din uteplats!
Advertisement

Oavsett om det är under taket av en veranda, eller utomhus i trädgården, på en balkong eller terrass, behöver varje relaxhörna ett litet bord där man kan placera föremål, mat och dryck. Och egentligen finns det aldrig tillräckligt med stödpunkter.

Så om du letar efter några idéer för att slutföra inredningen av en uteplats, kan du fundera på att göra det saknade sidobordet med något gör-det-själv-projekt. De kan enkelt byggas med betong, trä och metall. Eller så kan man kreativt göra om andra objekt. Ta en titt på förslagen nedan.

Advertisement

En metallpapperskorg, kanske ommålad med en poppig färg och en rund träskiva: vänd den första och fixera den andra på botten. Det är enkelt och supersött!

Advertisement

Det finns många idéer för att använda även enkel betong. Med ben formade som hårnålar som också är väldigt populära inom till exempel inredning!

Eller med en träkonstruktion som du tidigare byggt.

Bordet med betongskivan kan ha en rund eller fyrkantig form, men proceduren är alltid ganska lik: när du har köpt eller gjort benen måste du fylla en hink eller balja med betong (eller något som formar formen på skivan) och när betongen precis börjar stelna (den måste fortfarande vara mjuk) sätt i benen och håll dem på plats tills betongen har stelnat helt runt dem. Sen vänder man upp och ner på allt och så har man ett bord, som bara är att avsluta eller kanske måla.

Du kan också dölja en plastbehållare genom att vända den upp och ner och fodra den med trä, till och med genom att använda virke som blivit över.

Advertisement

En snabb, enkel och billig metod består sedan i att placera två metallkorgar så att deras respektive bottnar nuddar varandra. De blir basen på bordet, på vilken en stor skiva av trä eller annat material sätts fast.

På samma sätt kan robusta trädgårdskrukor också användas.

Advertisement

Om du däremot skulle vilja dra nytta av stubbar, kom ihåg att behandla dem med lämpliga oljor för att täta fibrerna så att de står emot dåligt väder.

Även en stock av trä formad i den form du vill ha, välpolerad, är ett utmärkt utomhusbord.

Advertisement

Sedan är den rustika charmen med mjölkburkar förvandlade till bord oemotståndlig!

Samt de som skapas från de stora trärullarna som används för kablar.

Advertisement

Och varför inte skapa ett bord som vid behov blir en spelplan för tidsfördriv med dam eller triss?

Hur skulle du vilja göra ett soffbord utomhus?

Advertisement