Vill du skapa ett utevardagsrum? Inspireras av dessa drömrelaxavdelningar för trädgården

av Hilda Maria Morgan

15 Juni 2022

Vill du skapa ett utevardagsrum? Inspireras av dessa drömrelaxavdelningar för trädgården
Advertisement

Att ha en trädgård är en stor avlastningsventil under alla perioder på året, speciellt de dagar då temperaturerna tillåter dig att spendera tid utomhus även i sällskap. Så när vi vill koppla av ensamma eller i sällskap, är det trevligt att ha ett område utrustat och redo att välkomna dem med stolar, soffor, bänkar eller någon annan typ av möblemang som vi gillar.

Om du letar efter inspiration för att skapa ett utevardagsrum eller relaxavdelning, ta en titt på idéerna nedan så kanske du kommer på rätt idé för ditt gröna hörn!

Advertisement

Ett vardagsrum med lastpallar anpassar sig till många olika sammanhang, men det verkar vara den perfekta matchningen speciellt i en bukolisk miljö.

Advertisement

Om du brukar laga mat utomhus i trädgården med grill, pizzaugn eller om du gillar att samlas kring eldstaden, är en relaxavdelning i betong som även innehåller plats för ved en utmärkt lösning.

När det finns en brasa i mitten är sittplatserna vanligtvis ordnade runt i en cirkel: varför inte skapa en yta som alltid är avsedd för denna användning genom rita ut cirkeln på marken med stenbeläggning och specialtillverkade möbler?

Det är också trevligt att leka med upphöjda rabatter som drar böjda linjer för att bli baksidan av sittgruppen, det fungerar även på mindre uteplatser.

I blåsiga områden, och för att njuta av relaxavdelningen utomhus även när det inte längre är särskilt varmt, kan du överväga att skapa vardagsrummet med en brasa i en ihålig punkt i trädgården.

Advertisement

Trästockar skurna i ett kvadratiskt snitt: praktiskt taget räcker det med bara dem för att skapa bänkar.

Med trämöbler, speciellt grova, är det väsentligt att både slipa ner tillräckligt mycket för att undvika splitter och komma ihåg att impregnera och täta träet med lämpliga oljor, så att det tål väder och vind.

Advertisement

När du bestämmer dig för att använda ett hörn av gräsmattan som en salong är en snygg idé att understryka det utrymmet med en form på marken: istället för en matta eller en plattform kan du se till att lämna marken utan stenplattor eller täcka med grus (men det kommer alltid att krävas lite underhåll för att undvika ogräs och liknande).

Om vardagsrummet ligger nära huset eller någon vägg eller staket kan du överväga trämöbler som också fungerar som behållare.

Advertisement

Och för att dra nytta av skuggan av ett träd utan att få problem på marken som inte är helt plan, kan du använda dig av en plattform som löper runt stammen.

Hur skulle du vilja designa din uteplats?

Advertisement