Källaren i trappan: upptäck detta och andra briljanta idéer för att hysa dina dyrbara vinförråd

av Hilda Maria Morgan

14 Juni 2022

Källaren i trappan: upptäck detta och andra briljanta idéer för att hysa dina dyrbara vinförråd
Advertisement

Utrymmesbesparande möbler: det är ett koncept som får oss att tänka på alla dessa geniala lösningar för att förvandla oanvända hörn och nischer i huset till bekväma platser för att förvara allt, undvika oreda och visuell röra. Bland de utrymmen som används mest i denna mening har vi sannerligen utrymmet under trappan: det finns de som använder källaren, och de som till och med lyckas utnyttja utrymmet inuti varje steg. I det senare fallet, i allmänhet, förvandlas framsidan av varje steg till en låda som kan tas ut, för att hitta plats för de extra lagren av olika kategorier av produkter som kan behövas inomhus och utomhus.

Och varför inte dra nytta av denna idé för att hitta en plats för vinflaskorna? Det är inredningsknepet som också utformats av Murray Berrill, en australisk byggmästare.

Advertisement

Som visas på Facebook döljer varje steg i denna trätrappa faktiskt mycket rymliga flasktråg, som förvandlar ett passeringsutrymme till en riktig personlig källare.

Murray Berrills konstruktion rymmer 156 flaskor! Det verkar som att hela projektet, det vill säga hela trappan och varje gömd utdragbar låda, kostade honom knappt tre tusen dollar.

Med tanke på hur ofta vinflaskorna måste hitta en plats i speciella skåp eller i vinkännares hem i en speciell cell, är idén om en källare arrangerad i trappan verkligen en bekväm kompromiss. Och om du kanske har en källare tillgänglig med invändiga trappor, kan det vara ännu lämpligare att installera en sådan lösning, eftersom det säkert kommer att vara en svalare plats än huset, och därför mer lämplig för att lagra vin.

Men om du inte gillar tanken på att fylla varje steg i trappan med flaskor vin, kanske du föredrar en av idéerna nedan för att sätta upp källaren under trappan.

Advertisement

Det finns lösningar som är så snygga och förfinade att de inreder huset med mycket elegans. Valet av trä och ljus görs givetvis med precisa kriterier för att garantera att flaskorna håller bästa temperatur.

Vissa är skåp med glasdörrar, gjorda i en nisch under trappan.

Andra är öppna hyllor, alltså inte kylda, men kanske kombinerade med söta barhörn.

Och några är riktiga minirum som man kan gå in i, kylda och ordentligt upplysta.

Skulle du vilja ha en sådan här källare hemma?

Advertisement