Den perfekta stilen för återvinning är Shabby chic: låt dig inspireras av många förtrollande idéer

av Hilda Maria Morgan

24 Juni 2022

Den perfekta stilen för återvinning är Shabby chic: låt dig inspireras av många förtrollande idéer
Advertisement

Shabby chic är idag en av de mest använda och utbredda stilarna inom inredning och interior design. Stilen kräver att möbler, inredning och accessoarer väljs för sitt slitna och åldrade utseende, som kan vara autentiskt eller skapat. Shabby-stilen ger rummen en touch av romantik och ljus, med en stor förkärlek för pastelltoner och decapè-tekniken. Den senare, i synnerhet, innebär den falska slitningen av färgen, vanligtvis ljus, vilket gör att färger under lyser igenom. Det ger en medvetet ovårdad men elegant effekt. Alla dessa funktioner gör shabby chic till den perfekta stilen för återvinning och kreativ återanvändning.

Ta en titt på hur många idéer som kan förverkligas genom att återvinna fruktlådor, burkar, gamla resväskor med mera.

Advertisement

Att dekorera glasburkar till konserver och förvandla dem till pennhållare, penslar och liknande för att ställa på ditt skrivbord är mycket enkelt. Det räcker med band, tyg, beslag i shabby chic pastellfärger och mycket fantasi.

Advertisement

Detsamma kan göras för att skapa mycket originella kryddburkar att placera i köket.

Ett måste för den kreativa återanvändningen i shabby stil är definitivt användningen av fruktlådor som målade i vitt eller andra ljusa nyanser kan bli vad som helst. Du kan till exempel skapa ett vackert vardagsrumsskåp.

Samma låda, kvar i sin träfärg och med motiv på som kanske är gjorda genom att applicera schabloner, kan bli en söt behållare för kuddar, filtar eller leksaker för att dekorera vardagsrummet eller barnkammaren.

Även att dekorera lådorna med färg och schabloner och använda dem som lådor att sätta in i en hyllenhet är en utmärkt idé i enlighet med perfekt shabby chic stil.

Advertisement

Eller, om du vill skapa en möbel, helt och hållet med lådor, kan du måla dem och foga ihop dem i den ordning du föredrar. Beroende på hur många du använder och hur du ordnar dem så får du olika sorters möbler. Att göra en som inte är för hög kan vara en alternativ metod för att inreda badrummet.

Att använda gamla lådor och måla dem i ljusa färger och hänga på väggen är den perfekta tekniken för att få till underbara hyllor eller bokhyllor i shabby stil.

Advertisement

En ovanlig men effektiv idé kan istället vara behandling av en gammal sänggavel eller fotgavel till sängen genom decapè-tekniken att sedan hänga på en köksvägg. Med tillägget av speciella krokar kan den bli en riktigt elegant kopp- och fathållare.

Med burkar och lådor av alla de slag kan du fortfarande skapa tusen olika föremål. Från blomkrukor, till hyllor, klädeshängare och nyckelskåp i alla former och storlekar. Det finns egentligen ingen gräns för kreativiteten.

Advertisement

Och slutligen, verkar det inte vara en underbar idé att förvandla en gammal resväska till ett bekvämt och vackert soffbord?

Kom igen shabby chic-älskare, endast fantasin sätter gränser!

Advertisement