Förbered barnkammaren för dina barn: på TikTok finns söta idéer för att göra iordning rummet

av Hilda Maria Morgan

09 Juni 2022

Förbered barnkammaren för dina barn: på TikTok finns söta idéer för att göra iordning rummet
Advertisement

Ett barns födelse är en glädjefylld händelse i en familj, det finns något magiskt i att vänta på den lyckliga händelsen när du börjar shoppa och till och med förbereder huset för barnets ankomst. Bland de tusen förberedelserna finns även det att ställa iordning barnkammaren, rummet som kommer att välkomna barnet in i huset och som sedan kanske med tiden kommer att bli barnets sovrum.

Det är alltså inte bara en vagga där barnet kan sova som ska ställas iordning, utan också möblerna som kommer att innehålla allt som behövs för att ta hand om de små: kläder, leksaker, accessoarer, blöjor, babybadprodukter med mera. Från TikTok-kontot @tidycademypro kommer en rad användbara idéer för att skapa ett vackert, välkomnande och superorganiserat utrymme.

via @tidycademypro/TikTok

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Vi börjar med rengöringen: alla föremål, kläder och tillbehör som ska förvaras kommer att ha tvättats och städats ordentligt, och sedan går vi vidare till att bestämma hur vi ska ordna dem.

  • Kläder: oavsett om det finns en kompakt garderob eller ett garderobsfack, förtjänar även ett barn-kit samma uppmärksamhet som vi vill ha för våra kläder. Dela in efter kategorier, storlekar, material och häng och vik allt med hjälp av vilket användbart stöd som helst, såsom olika typer av galgar, avdelare för lådor eller hyllor och kanske till och med lådor och korgar. I vilket fall som helst, tänk alltid på att inte använda tillbehör i för många olika färger och material: naturliga fibrer är att föredra och bestäm en valfri färgpalett att stanna inom. Ju mer neutrala färgerna är, desto lättare hittar du korgar och tillbehör när du sedan behöver städa.
  • Leksaker: så länge de är bebisar kommer det inte att behövas så många, men sakta kommer samlingen leksaker att växa ur alla proportioner. En korg för gosedjur och lite dedikerat lådutrymme för annat är en bra början.
  • I videon finns den bedårande idén att ta en galge för halsdukar (de som är gjorda med många cirklar) och använda dem för alla små rosetter till barnet!
  • I de öppna enheterna välj två olika typer av korgar för att fylla varje fack.
  • En låda endast för överdragen, ett fack för spjälsänglinne, ett utrymme för alla kläder och ombyten: om du rullar ihop allt du kan blir det lättare att stoppa in det i avdelare som kan användas i möblerna, det blir även lättare att hitta allt på ett ögonblick.

Titta här så bra barnkammaren blev till slut!

Advertisement