Natur i inredningen: inspireras av enkla DIY-projekt för att pynta ditt hem

av Hilda Maria Morgan

26 Maj 2022

Natur i inredningen: inspireras av enkla DIY-projekt för att pynta ditt hem
Advertisement

Att ta med lite natur in till hemmet är ett sätt att göra det mer välkomnande och trevligt, och på något sätt mer levande. Det är något som kan göras i vilken inredningsstil som helst, även de mest moderna och minimalistiska, om du bara hittar rätt. Hur sätter man in ett naturligt element i huset? Den första metoden är verkligen bara att lägga till några växter - ett viktigt inslag i inredningsdesign. Men också att välja naturmaterial som är så lite bearbetade som möjligt är ett annat sätt.

Grenar, men även föremål som skulle kunna samlas på stranden som snäckor och liknande (kom dock ihåg att det vanligtvis är förbjudet, och att de faktiskt bör köpas i lämpliga butiker) kan faktiskt användas för att skapa vackra och användbara tillbehör och inredningselement.

Advertisement

En tjock och stadig gren, kanske ordentligt frigjord från bark, kan fästas på väggen för att bli en originell klädhängare.

Advertisement

Eller upphängd i taket med rep kan grenen bli ett stöd för att hänga planteringskärl, till exempel de som stöds med rep vävt med makramè.

Om du däremot hänger grenen på väggen med en enkel spik och ett rep knutet i ändarna blir det en slags skena att använda som du vill: lägg bara till tillräckligt breda krokar så kan du hänga upp allt möjligt.

Om du däremot sätter in många skruvar med hakor på dessa grenar, även mindre, kan du skapa ordning bland smycken som armband och halsband, som blir redo att användas.

En skulptur i huset? Det är inte bara grejer som samlare beställer av konstnärer: du kan också använda grenar som du gillar formen på, placera dem i betong och så får du något att originellt dekorera huset med (de kan också bli julgranar och till och med påskris att dekorera).

Advertisement

Hälften av en ganska stor kokosnöt, avskalad från det yttre skalet skapar ett fantastiskt hängande planteringskärl - perfekt för många suckulenta växter.

Vilken snäcka som helst kan bli ett vackert ljus: du behöver bara ta mitten av ett värmeljus med veken och lägga det i det tomma skalet, smälta resten av vaxet i ljuset och hälla det i skalet.

Advertisement

Annat material som är användbart för olika gör-det-själv-projekt är flodstenar: till exempel glasunderlägg och andra underlägg. Du behöver bara välja platta stenar av mer eller mindre samma storlek och limma dem som en mosaik på ett kork eller till och med filt-stöd.

Samma sak för mattor att använda hemma, kanske är en kork- eller plast-bas under att föredra.

Advertisement

Har du någonsin tänkt på att sjöborrar skulle kunna sättas samman för att bli tandborsthållare?

Eller till och med en stor snäcka som ofta köps som resesouvenir. Och de kanske skulle kunna fungera för penslar också!

Skulle du vilja använda sådana här naturelement för att möblera?

Advertisement