Minnesvärda resebilder? Gör som den här fotografen och interagera kreativt med miljön

av Hilda Maria Morgan

24 Maj 2022

Minnesvärda resebilder? Gör som den här fotografen och interagera kreativt med miljön
Advertisement

Att fota är alltid roligt, men alltför ofta placerar vi bara linsen framför motivet utan att verkligen uppmärksamma vad vi ramar in. Och även om det är sant att vissa smartphones eller kameror ger bättre resultat än andra, är det aldrig riktigt felet på enheten vi använder: med rätt perspektiv kan även foton tagna med billiga medel ha något extra jämfört med en anonym bild förevigad med en dyrare kamera.

När vi reser drivs vi att ta bilder på alla de mest kända och vackraste platserna vi ser. Men om vi vill att de här bilderna ska vara helt unika borde vi tänka på något kreativt sätt att ta dem på: vi kan då följa en portugisisk fotografs, Hugo Suissas, exempel som tittar på olika byggnader och motiv med mycket kreativitet och som ser till att rama in dem för att visa betraktaren vad han assimilerat dem. Ta en titt på hans bilder nedan, de kan vara inspirerande för din nästa utflykt eller resa.

Vilken dropplampa som helst, helst inramad så att solen lyser upp den bakifrån, blir en droppe tandkräm. Vem vet om det också skulle fungera med lampan tänd på kvällen eller natten?

Advertisement

En utflykt till Paris: Louvrens pyramid vänds upp och ner och blir den glänsande diamanten i en ovärderlig ring.

Med lite photoshop och en skuren gurka blir en berömd byggnad som Exzenterhaus i Bochum, Tyskland.

Har du någonsin tänkt på att en byggnads yttre spiraltrappor kan ses som det spån som produceras av en vässad penna?

Schackmatt: det är en mindre utnyttjad variant på temat för alla bilder som tas varje sekund framför det lutande tornet i Pisa!

Advertisement

Nästa gång du ser bågarna på en bro reflekteras över floden kan du ta bilden och sedan med lite fotoredigering förvandla dem till hjulen på en rullsko!

Operahuset i Sydney blir en öppen bok: ett annorlunda sätt att fira skönheten av ett av de mest kända och älskade arkitektoniska verken i världen.

Advertisement

Tibetanska broar är inte bara superspännande att gå på, utan de kan ge liv till ett kreativt foto som det här, där det känns som att brons ände hålls mellan fotografens fingrar.

Nästa gång du befinner dig framför en stor båge (det här är den av Praça do Comércio i Lissabon), leta efter perspektivet från höger sida för att kunna replikera ett foto som detta, vilket gör själva bågen till ett lås.

Advertisement

Du behöver inte nödvändigtvis kända monument: du kan också vara kreativ med föremål som finns i vilken stad som helst.

Vilken ryttarstaty som helst kan till exempel bli husdjuret som går på din arm!

Skulle du vilja replikera några av dessa foton?

Advertisement