Blommor och växter vid ingången till huset för att välkomna gäster med stil: några idéer att kopiera

av Hilda Maria Morgan

18 Maj 2022

Blommor och växter vid ingången till huset för att välkomna gäster med stil: några idéer att kopiera
Advertisement

Titta på huvudentrén till ditt hem, eller kanske en sekundär: om du bara ser en dörr och den kanske verkar tom, är det förmodligen några blomlådor som saknas. Faktum är att det alltid är en utmärkt idé att lägga till krukor från vilka grön blad avbrutna av några färgdrag stilfullt kan berika scenen som presenterar sig framför ögonen på gäster och ännu mer för dem som bor i där.

Växter och blommor mjukar upp utrymmen och gör att de omedelbart verkar trevligare, mer välkomnande och beboeliga. Och detta gäller även vid ingången till huset, som tack vare dem presenterar sig på bästa möjliga sätt. Ta inspiration från idéerna nedan.

Advertisement

Den första idén att tänka på är fina planteringskärl, det vill säga stora krukor som placeras på ena eller båda sidor av dörren. Om det är en trapp som leder till dörren kan planteringskärlen också stå längst ner: det är ett mycket elegant val som passar både stora herrgårdar och mindre hem.

Det finns höga planteringskärl med slanka och sofistikerade linjer, men också bulliga krukor eller terrakotta-amforor. Även ombyggda fat med mera: kort sagt, ett par identiska eller matchande planteringskärl kan ha tusen aspekter, det finns något för alla smaker.

Advertisement

Om du inte vill ta upp plats på golvet kanske planteringskärl som kan hänga på väggen på sidorna av dörren eller direkt på själva dörrarna kan vara en bra kompromiss.

I allmänhet placeras växter som växer på höjden i stora krukor, men om du föredrar att inte behöva hantera mer krävande växter som dessa, plantera en lägre sammansättning (även ettåriga växter) och skapa sedan höjd med dekorativa grenar.

De så kallade blomtornen är också mycket populära: det handlar om att använda flera krukor av samma modell men med gradvis mindre i storlek, staplade på varandra. Blommorna placeras över hela jorden som förblir synlig!

Sedan finns det en myriad av idéer för dem som älskar rustika arrangemang: tänk på vilket gammalt och slitet föremål som helst som du har i ditt hem eller trädgård så kan du förmodligen göra om det till en planteringskruka av något slag.

Advertisement

Annars är också det klassiska valet av krukhållare och piedestaler i smidesjärn aldrig fel.

Men om du vill prova på något lite mer vågat är en gammal byrå som vaknar till liv med växter som spirar ur alla skrymslen och vrår verkligen speciellt.

Advertisement

Bedårande är också stegen som håller blomkrukor.

Och om du gillar suckulenter skulle du kunna placera ut dem i en resväska.

Hur har du inrett din entré?

Advertisement