IKEA och lastpallar: den vinnande kombinationen för att möblera på ett personligt och ekonomiskt sätt

av Hilda Maria Morgan

18 Maj 2022

IKEA och lastpallar: den vinnande kombinationen för att möblera på ett personligt och ekonomiskt sätt
Advertisement

Man skulle gärna ha ett rymligt skrivbord av varmt trä med tydliga ådringar, eller kanske ett nattduksbord med moderna linjer men den rustika och naturliga eftersmaken som bara trä kan ge. Om vi ​​går i dessa tankar, kanske vi också vet att för att hitta den pjäs som motsvarar våra önskningar innebär ett långt sökande och inte sällan också en avsevärd utgift av pengar.

Men tänk om det gick att möblera med sådana möbler utan att hamna i konkurs? Du kan "dölja" de lite billigare möblerna med en återvunnen träbeklädnad. En perfekt matchning som gör alla glada: nedan hittar du några idéer skapade genom att skräddarsy IKEA-möbler med lastpallsträ.

När det gäller byråer, men även utsidan av dörrarna på en möbel med dörr, kan gör-det-själv-projekt begränsas till att täcka de yttre ytorna med träplankor.

Advertisement

Ett billigt sidobord som LACK blir mycket mer intressant med en lastpalls-trähylla. Självklart måste du välja brädorna i utmärkt skick, slipa dem till perfektion och behandla dem med lacker eller impregneringsoljor som ger önskad färg och som polerar och skyddar träet.

Så här får du kombinationen av de minimala och geometriska linjerna i de mest populära modellerna med värmen från naturligt trä.

Genom att lägga till en träram till en öppen bokhylla som lagts ned och montera hjul förvandlas den till ett fantastiskt sidobord.

Och den här idén fungerar även för större möbler: kontrasten mellan vitt och mörkt trä är väldigt fin.

Advertisement

Annars kan du också använda träet bara på hyllorna, och om du vill kan du måla startstrukturen med en annan färg.

Genom att sätta in ett enkelt KALLAX-element inuti dessa trä-"ramar" skapas en slags köksö som även fungerar som bänk för att äta. Och denna idé skulle också kunna återskapas med lastpallar.

Advertisement

Vissa IKEA-möbler inkluderar trähyllor... du kan också skapa dem genom att återvinna träet på lastpallarna.

Genom att leka med färger får du nyanser som passar alla möbler.

Advertisement

Ett skrivbord som ser mycket dyrare ut än du tror: det är gjort med en MALM-byrå och lastpallar.

Här användes istället en liten byrå som sidostöd. Genom att byta handtag och använda trä och en glasskiva som hylla har ett vackert skrivbord skapats.

Skulle du vilja genomföra sådana här projekt?

Advertisement