Platt mage på rekordtid? Tvåveckorsutmaningen som kommer från TikTok

av Hilda Maria Morgan

17 Maj 2022

Platt mage på rekordtid? Tvåveckorsutmaningen som kommer från TikTok
Advertisement

Av alla sociala nätverk är TikTok kanske det där utmaningar (eller "challenge") råder mer än andra, vilket pressar användare att interagera med varandra genom att emulera koreografi, imitationer och till och med gymnastiska övningar. Utmaningen från videorna som laddats upp av en vietnamesisk personlig tränare vid namn ThanhLê faller in i den sista av dessa kategorier.

Faktum är att i hennes flöde finns det flera klipp som förevigar henne tillsammans med eleverna i hennes träningsklasser där denna kvinna lär dem hur man upprepar enkla rörelser i buken. Det utlovade resultatet är en betydande och synlig bukfettförbränning inom två veckor. Läs vidare för att ta reda på mer.

via @catun2509/TikTok

Video tutorial via @catun2509/TikTok

Video tutorial via @catun2509/TikTok

Vad består utmaningen av: det är en övning i två tempon, med två par olika rörelser. Det börjar med att snabbt alternera en sammandragning av buken med en utvidgning, genom att bara flytta överkroppen och inte resten av kroppen; det andra rörelseparet involverar bukens sidor, alltid med alternerande och spegelvända rörelser.

  1. Dra ihop magen genom att föra tillbaka magen, böja ryggen lite och föra axlarna och bäckenet något framåt.
  2. Omedelbart efter gör du tvärtom, tryck ut magen och för axlarna och bäckenet tillbaka.
  3. Upprepa denna sekvens flera gånger snabbt. Gå sedan vidare till den andra sekvensen: den är liknande, så det innebär alltid en växling av sammandragning och avslappning av buken, men det måste göras på ett sätt som också kombinerar en liten vridning av bålen.
  4. När du drar ihop, vrid dina axlar åt höger och dina höfter precis i motsatt riktning. Och vice versa.

Det första paret av rörelser förstås bäst i den här videon. Den andra, som nästan tycks vara den rörelse som överkroppen gör under en rask promenad (men fötterna förblir stilla med benen samlade), illustreras istället bättre på denna andra TikTok, som faktiskt är den som blivit viral.

Det är verkligen en väldigt enkel rörelse, men fungerar detta verkligen? I verkligheten är åsikterna som samlats på nätet av fitnessexperter lite tveksamma, eller snarare: visst kan denna rörelse hjälpa mycket för att tona magen, men för att få effekten att skulptera magen och få en platt mage behöver man kombinera detta med andra träningsrutiner som också involverar större muskelband, och som i alla fall stöds av en balanserad kost och rätt mängd sömn.

Kort sagt, det gör ingen skada och kan faktiskt vara en utmärkt utgångspunkt för dem som lever ett stillasittande liv och inte alls är vana vid att träna. Skulle du prova på detta?

 

Advertisement